Annons

Elever anordnar karavan till minne av lärare 

Under dagen kommer lastbilar och personbilar åka på led runt om i Kungsbacka. Det är Hillevi Andersson, 19, och Emma Svensson, 17, som anordnar en karavan till minne av sin nyligen bortgångne lärare Hans-Erik ”Ludde” Fredriksson.

Nyheter | 12 Juni 2021 10:00

Hillevi Andersson och Emma Svensson anordnar en karavan i Kungsbacka imorgon.

FOTO: Eric Andersson

Kungsbackabon Hans-Erik Fredriksson var sedan många år tillbaka en uppskattad lärare på Motorbranschens tekniska gymnasium, MTG, i Göteborg. För två veckor sedan avled han, 69 år gammal. Nu vill två av hans tidigare elever hedra honom med en karavan. 

– Vi kände att vi ville göra något för honom. Han var otroligt uppskattad av alla elever, säger Hillevi. 

Hans-Erik, som redan hade passerat pensionsåldern, hade börjat gå i tankar om att pensionera sig. Han hade vacklat fram och tillbaka om han skulle gå ut med Hillevis årskull, som tog studenten i år, eller med Emmas årskull som tar studenten nästa år.

– Han hade tänkt jobba kvar ett år till, och gå i pension samtidigt som min klass tar studenten, berättar Emma. 

Några dagar efter hans bortgång föreslog Emma en karavan. Hillevi tvekade inte en sekund. 

– Det var inget snack om saken. Det kändes självklart att vi skulle göra detta för honom. Anledningen till att vi har karavan i Kungsbacka är dels för att Ludde bodde här, men även för att vi ofta övningskörde med honom här.

Emma och Hillevi skapade ett evenemanget ”Karavan för Ludde” på Facebook som har fått stor spridning.

– I nuläget är det 51 personer som sagt att de kommer, och 142 personer som är intresserade. Förhoppningsvis kommer så många som möjligt. Det är väldigt många elever till Ludde som har delat evenemanget, säger Hillevi. 

Initiativet från tjejerna har tagits emot med värme av Luddes familj.

– En gammal lärare till mig har varit i kontakt med Luddes ena son och han kommer åka med imorgon. Luddes fru har givit ett hjärta till evenemanget på Facebook. Vi tror och hoppas att hon kommer vara här och titta för att se hur uppskattad han var av oss, säger Hillevi. 

Karavanen utgår från MTG klockan 13 på lördag. Sedan åker de mot Kungsbacka och samlas vid Elof Lindälvs gymnasium där de som bor i Kungsbackaområdet ansluter. Därefter påbörjas rutten i Kungsbacka. 

– Vi ska testköra rutten med en lärare på Elof Lindälv senare idag. Vi har även kollat med polisen och enligt dem så behövs inget tillstånd då detta varken är en tävling, uppvisning eller manifestation. Det är ju för en fin grej, säger Hillevi. 

Annons

KOMMENTERA ARTIKELN

Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.

Kommentera

Du måste vara inloggad för att skriva en kommentar.

Läs Även

Debatt: Vi lånar Kungsbacka av våra unga

Debatt Vi lånar Kungsbacka av våra unga. Vi är skyldiga dem goda förutsättningar till ett gott liv. ...

Två till sjukhus efter flerbilskrock

Trafik Två personer fick föras till sjukhus med ambulans efter en flerbilskrock i korsningen Höglandavägen/Hällingsjövä...

Utmaning att illustrera barnbok

Nyheter Till vardags arbetar Maria Gerdle som ingenjör. På fritiden driver hon en webshop med egna produkter. Nu har Maria ...
Annons