Bild: Seniorbostäder som byggs på Stinas äng kommer att vara inflyttningsklara sent i november.

 

”Alla våra lägenheter förmedlas via Kungsbacka kommuns bostadsförmedling.”

Så står det på det kommunala bostadsbolaget Ekstas hemsida. Men det stämmer inte alltid.

Just nu pågår bygget av Stinas äng i Åsa, ett boende för dem som är 55+, och som väntas vara inflyttningsklart sent i november. För en del av dem som står i den kommunala bostadskön blev det dock en besvikelse när de insåg att hälften av lägenheterna kommer att gå till medlemmar i pensionärsföreningen SPF Åsa.

– Vi har haft stor hjälp av SPF Åsa när vi skulle förankra projektet och vi ville ge något tillbaka, säger Ekstas vd Christer Kilersjö som svar på varför tio av de nitton lägenheterna gått till SPF.

 

– Det har varit en bra samverkan, det kan vara svårt att få till en förtätning i samhällen men i Åsa har det gått över förväntan. Det hade inte gått så bra om vi inte hade haft SPF med oss, det är jag övertygad om. Nu blev det möjligt att bygga 19 lägenheter och inte bara tio som annars kanske hade varit fallet.

 

Enligt Christer Kilersjö bryter man inget avtal. Ekstas huvudspår är att lämna lägenheter till den kommunala bostadsförmedlingen, men en del går även till andra intresserade ibland, exempelvis en intern kö som är till för dem som redan hyr en bostad av Eksta.

– Men jag har full respekt för att de som står i den kommunala bostadskön kan ha synpunkter. Vi ska utvärdera om processen har varit vettig. I slutändan undrar jag om inte de flesta lägenheterna i det här fallet ändå kommer att förmedlas av bostadsförmedlingen. Lite överraskande är det få av dem som står i SPF:s kö som hittills har tackat ja.

 

 

Annons

KOMMENTERA ARTIKELN

Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.

Kommentera

Du måste vara inloggad för att skriva en kommentar.