Vädret idag
Molnigt
4°C
Prognos februari 23, 2019
dag
Moln ibland
9°C
 

Efter valet

Då och då pratas det om olika sorters bubblor. Det kan vara bostadsbubblor, filterbubblor eller för att välja en med lite mer positiv klang, såpbubblor. Själv försöker jag just nu så gott det går, kravla mig ur valbubblan. 

För det har varit rätt mycket. Redan i början av november publicerade Norra Halland sin första valsida, en intervju med den tidigare viralgranskaren Jack Werner om källkritik och med tips på hur man själv kan kolla upp saker publicerade på nätet. Sedan har det fortsatt. För en gammal humanist med rätt avvaktande inställning till siffror, har jag lätt för att fastna i jobb som bygger på räknande. Jag har räknat antalet motioner som lagts, kvinnor och män, gamla och unga i fullmäktige och nämnder och hur många som hoppat av. Kartfunktionen på eniro har gått på högvarv när alla fullmäktigekandidater har prickats in på kartan och forskare har fått uttala sig om både det ena och det andra. Senare blev det dags för ett antal politikerkvällar i Onsala båt- och sjöfartsmuseum och mycket, mycket mer. 

Det har varit fantastiskt roligt att få nörda in sig så på ett ämne under så pass lång tid, men jag har en vag aning om att jag nog kan ha varit aningen odräglig för omgivningen under den här tiden. Vadå? Finns det annat än valet att intressera sig för? Nä. Kan jag inte tänka mig. 

Sedan kom torsdagen före valet. Lunchtid ungefär. Sista texten och sista bilden till sista tidningen före valet var lämnade och det kändes alldeles … tomt. 

Samtidigt, två dagar före valet innebar samtidigt bara två dagar till själva valet, då det rullade igång igen med råge. Rösträkningen drog ut så pass på tiden att kollegan och jag till slut gav upp tankarna på att åka hem och la oss på golvet för några timmars sömn, innan det satte igång igen med efter valet-bevakningen. När en annan av kollegerna på tisdagsmorgonen påpekade att nu är det väl dags att börja tänka på valrörelsen år 2022 och att det är EU-val redan nästa år, kollapsade den stora, synliga delen av mig i en stönande hög över mötesbordet. Det lilla, inre jaget däremot, hoppade jämfota och klappade händer. Möjligen lite rubbat, men det är ju så kul! 

Ann Kristin Ekman
Reporter 0300- 52 13 63

TYCK TILL: Kommentera artikel

Kommentera detta inlägg

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

DebattLäs mer >>

ANNONSTYCK TILL:

Spelreklamen svämmar över. Borde den regleras mer?

Visa Resultat

Loading ... Loading ...

Diskutera TYCK TILL

Kommentera

DET HÄNDERLäs mer >>

Fredag 22 februari

kl 9–13 Småbarnsrytmik i Klockfoten på Fyren för de allra minsta (0–4 år).

kl 9.30–11.30 Kyrkans öppna förskola i Tölö församlingshem. För barn 0-5 år i vuxens sällskap.

kl 10–12 Ann-Sofie Sporrsäter Begren, Gillis Edman begravningsbyrå, medverkar på Anhörigcenter, Västergatan 23. Samtal kring varför man bör skriva livsarkivet och möjligheter kring begravning. 

kl 11.30-13 Fairtrade café i...

Läs Mer

Så här funkar eNH!