Vädret idag
Mestadels molnigt
19°C
Prognos juli 21, 2019
dag
Delvis soligt med åskstorm
21°C
 

Efter kritik: Västtrafik backar om nya tidtabeller

Efter protester mot den nya tidtabellen backar Västtrafik. Foto: Caroline Holmgren

 

Den nya tidtabellen skapade problem för Ekhaga äldreboende, när personalen som åkte buss inte längre kunde komma till jobbet i tid. Efter kritiken backade Västtrafik och från och med lördag är de gamla turerna tillbaka.

 

Flera av Västtrafiks busslinjer i Kungsbacka fick nya tidtabeller och ändrade körvägar när företaget Nobina den 31 mars tog över trafikområdet från Nettbuss. Bland annat ökades trafiken till och från Gottskär. Men det ledde också till negativa konsekvenser för personalen på äldreomsorgsverksamheterna längs Onsalavägen som inte längre kommer i tid till jobbet.

– Kunderna påverkas inte i dagsläget, personal finns alltid på plats. Men frågan är hur vi får hit dem, säger Jessica Atterlöf, tillförordnad biträdande verksamhetschef på Ekhaga äldreboende.

 

På Västtrafik var de enligt presskommunikatör Henrik Kjellberg inte medvetna om problemet. Inför varje förändring görs en riskanalys med flera olika aktörer berättar han, där de tittar på vilka konsekvenser som förändringarna kan få i området.

– Av någon anledning hade vi inte fått med detta i bedömningen. Det är beklagligt att det drabbat många och vi har tagit till oss av kritiken och synpunkterna, säger han.

Under torsdagseftermiddagen meddelade Västtrafik att från och med lördag kommer de gamla helgturerna att vara tillbaka i tidtabellen. Det gäller alltså bland annat buss 731 05.48 från Kungsbacka station och tre morgonturer med buss 734 till och från Älskogsbräcka.

– Det känns skönt att fått till detta så pass snabbt, säger Mette Ramquist, presschef på Västtrafik.

Caroline Holmgren
Reporter caroline.holmgren@norrahalland.se 0300-52 13 57

TYCK TILL: Kommentera artikel

Kommentera detta inlägg

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

NYHETER

DebattLäs mer >>

ANNONS

TYCK TILL:

Brukar du vattna dina rabatter i trädgården med kranvatten?

Visa Resultat

Loading ... Loading ...

Diskutera TYCK TILL

Kommentera

DET HÄNDERLäs mer >>

Fredag 19 juli

kl 12–15 Naturkampen på Naturum Fjärås Bräcka. En naturlig femkamp där du får mäta dig med olika djur. Kan du kliva lika långt som en älg, trumma lika snabbt som en hackspett eller har du lika många tänder som en gädda?

Lördag 20 juli

kl 13-14.30 Historisk guidning. På 12–1300-talet låg det en borg, Hunehals Borg, vid Hanhalsholme. Denna borg var ett centrum för nordisk politik, med maktstrider, mord...

Läs Mer

Så här funkar eNH!