Sölve Holmqvist hade på fredagen skrapat ihop två miljoner meter och uppvaktades med diplom i Fjärås simhall. Foto: Kungsbacka kommunSölve Holmqvist, 80, ligger inte på latsidan när det gäller träningen. Utöver att gå på gym två gånger i veckan lägger han en hel del tid i simbassängen. I dag nådde han två miljoner meter och blev uppvaktad i simhallen.Besökare i Fjärås simhall har kanske lagt märke till en ihärdig kämpe. Sölve Holmqvist började simma i mitten av 1980-talet och har fortsatt. Längd efter längd i 25-metersbassängen, en eller ett par gånger i veckan. I dag nådde han sammanlagt två miljoner meter, 200 mil. Efter passet blev han uppvaktad av personalen i Fjärås simhall med diplom och blomma.


– Det känns alla tiders. Jag har diplomet och blomman här framför mig, säger Sölve Holmqvist till Norra Halland på telefon från villan i Fjärås.


Blir det något firande?


– Nja, det tror jag inte. Men gubbarna i bastun har sagt att jag borde bjuda på tårta, så jag får väl köpa med en smörgåstårta nästa vecka.


För om en vecka är han tillbaka i simhallen igen:


– Ja, jag kommer att fortsätta simma, man kan ju inte lägga av, säger han.Skaffa Norra Hallands app här