Annons

Dubbla guld ska försvaras på hemmaplan

Team Together tog sitt första USM guld i fjol. I år ska de försvara guldet hemma i Kungsbacka. Men någon extra press över det känner inte tränaren Lena Ehrenborg.

Sport | 21 Februari 2020 11:30

I fjol firade Team Together USM-segern. I år ska de försöka försvara titeln på hemmaplan. Arkivbild.

FOTO: NH Arkiv

KONSTÅKNING. Till helgen arrangerar Kungsbacka Konståkningsklubb SM i synkroniserad konståkning. Det är inte första gången som klubben arrangerar ett sådant mästerskap. Men det är första gången de gör det med två regerande mästare i klubben.

Juniorlaget Team Spirit har prenumererat på flera JSM-guld de senaste åren. Ungdomslaget Team Together har däremot inte varit lika bortskämda. I fjol tog de sitt första USM-guld. Nu ska de försöka upprepa bedriften.

– Det ska bli otroligt kul. Det är klart att man har press på sig med hemmapubliken. Men vi förväntar oss att det hjälper oss på vägen. Det kommer nog mer ses som ett stöd. Laget tänker inte så mycket på att de är regerande mästare. Utan vi tänker mer på att åka så bra som möjligt och hoppas att det räcker, säger tränaren Lena Ehrenborg.

Hon menar även att det märks att mästerskapet börjar närma sig.

– Det är väldigt stort att vi ska vara på SM och försvara vårt guld. Det fixas lite extra med klänningarna, det ska till några extra örhängen och det är mycket som tjejerna vill få fram nu, säger Ehrenfors.

Kan det vara till er nackdel att tjejerna vill göra det lilla extra och att ni ska försöka försvara guldet på hemmaplan?

– Nej det tror jag inte. Inte med den här truppen. Stödet kommer att ge mer och det ska inte vara en nackdel för oss, säger tränaren.

Men uppladdningen har inte varit optimal för ungdomslaget.

– Vi har haft en del sjuka men i veckan var vi fullt lag igen så formen börjar återhämta sig, säger tränaren Lena Ehrenborg.

Många nya åkare

Flertalet av de åkare som var med och tog det historiska guldet finns inte med i årets trupp. En utmaning som tränarstaben tacklat väl. Laget har skördat flera framgångar under säsongen, även om det blev ett bottennapp i tävlingen Leon Lurje Trophy i januari.

– Vi har haft ett jättebra år som varit över förväntan eftersom över halva laget har bytts ut. Vi har även en ny tränare, Helena Eriksson, som är fantastisk duktig tekniskt sett vilket har stärkt laget, säger Lena Ehrenborg.

Hur står sig årets trupp mot fjolårets?

– Resultatmässigt har det blivit det, men sett till kunskapen hos varje individ så var vi starkare förra året. Men laget tillsammans har kunnat prestera bra i år, säger Ehrenborg.

Det är väl det viktigaste?

– Ja, det är det. Vi åker tillsammans istället för individer så det är självklart att det är det viktigaste.

Annons

KOMMENTERA ARTIKELN

Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.

Kommentera

Du måste vara inloggad för att skriva en kommentar.

Läs Även

Skolskjutsbeslut klara

Skola Nu har kommunen skickat ut beslut om skolskjuts. Förra årets hårda strid där föräldrar fick ...

Förseningar i tågtrafiken

Trafik Ett signalfel mellan Helsingborg och Ängelholm skapar just nu förseningar i tågtrafiken.Det var vid 11.30-tiden idag som ...

Slog man i ansiktet – mitt framför polisen

Blåljus Med flera slag mot ansiktet misshandlade 30-åringen en annan man. Det skulle han inte ha gjort. Vittnen till hä...
Annons