Annons

Drogad bilist åtalas efter vansinnesfärd

Cannabis och amfetamin. Det visade sig en 37-årig man som i början av november stoppades av polis efter en vansinneskörning i Kungsbacka ha i blodet.

Trafik | 25 Mars 2020 18:00

Den 37-årige mannen visade sig ha tagit narkotika när han stoppades efter en vansinnesfärd i Kungsbacka.

FOTO:

Mannen drog till sig polisens intresse den sjätte november i fjol. Då sågs han köra bil i hög hastighet på en cykelbana i Kungsbacka Han tog även refuger på fel sida, med följd att han kom över i mötande trafikanters körfält. Efter att han också medvetet forcerat en vägbom körde 37-åringen in på en innergård.

Körde knarkpåverkad

Trafikintensiteten var vid tillfället hög och 37-åringens framfart så vådlig att såväl fotgängare, som andra bilister tvingades stanna och väja för att undvika en kollision.

Trafikfaran var uppenbar och när mannen, som dömts för olovlig körning vid ett flertal tidigare tillfällen, stoppats visade han sig även fortsatt sakna körkort.

37-åringen var vid tillfället narkotikapåverkad. Så påverkad att polisen ansåg att han saknade förutsättningar att framföra sitt fordon på ett trafiksäkert sätt.

Nekades – åtalas ändå

Vid visitation av 37-åringen och hans bil hittades dessutom fyra knivar och en yxa.

I förhören nekade mannen till merparten av de brott – ringa narkotikabrott, grov vårdslöshet i trafik, rattfylleri, olovlig körning och brott mot lagen om förbud beträffande knivar och andra farliga föremål – som han anklagades för.

Åtalas för flera brott

Varken polis eller åklagare trodde dock på honom. Nu har 37-åringen åtalats, för tre fall av rattfylleri, fyra fall av ringa narkotikabrott, grov vårdslöshet i trafik och brott mot lagen om förbud beträffande knivar och andra farliga föremål.

Utöver brotten han misstänks ha utfört i Kungsbacka, har han tidigare under 2019 vid två tillfällen stoppats då han kört bil under inverkan av narkotiska preparat i Stenungsund och Göteborg.

Annons

KOMMENTERA ARTIKELN

Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.

Kommentera

Du måste vara inloggad för att skriva en kommentar.

Läs Även

Drogpåverkad man slog Hemköp-anställd i huvudet

Blåljus Strax före klockan 19 på fredagen tog polisen i Kungsbacka emot en anmälan om misshandel. En man misstänks ...

Slog man i ansiktet – mitt framför polisen

Blåljus Med flera slag mot ansiktet misshandlade 30-åringen en annan man. Det skulle han inte ha gjort. Vittnen till hä...

Körde knarkpåverkad – åtalas

Nyheter När den 35-årige bilisten stoppades av polisen på E6 i Kungsbacka skvallrade hans uppsyn om att han var ...
Annons