Vädret idag
Skurar
16°C
Prognos juli 22, 2019
dag
Mestadels molnigt
18°C
 

Domstol avgör översvämningsskydd

Ska äntligen översvämningsvallarna längs Kolla kunna byggas? På fredagen var Mark- och miljödomstolen på plats för att avgöra frågan.

I flera år har vallarna utretts och planerats, och nu hoppas Teknikförvaltningen att man ska kunna komma igång med bygget i höst.

Men först måste domstolen avgöra om det finns några miljöproblem som måste lösas, eller villkor som ska uppfyllas under byggtiden.

Förhandlingen på fredagen pekade dock mot att det ska ordna sig. Både länsstyrelsen och miljöförvaltningen är positiva, även om miljötjänstemännen fortfarande har synpunkten att det förorenade slammet på botten på sikt borde tas om hand.

Läs mer i tisdagens Norra Halland

Kristian Alm
Reporter 0300- 52 13 66

TYCK TILL: Kommentera artikel

Kommentera detta inlägg

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

NYHETER

DebattLäs mer >>

ANNONS

TYCK TILL:

Brukar du vattna dina rabatter i trädgården med kranvatten?

Visa Resultat

Loading ... Loading ...

Diskutera TYCK TILL

Kommentera

DET HÄNDERLäs mer >>

Fredag 19 juli

kl 12–15 Naturkampen på Naturum Fjärås Bräcka. En naturlig femkamp där du får mäta dig med olika djur. Kan du kliva lika långt som en älg, trumma lika snabbt som en hackspett eller har du lika många tänder som en gädda?

Lördag 20 juli

kl 13-14.30 Historisk guidning. På 12–1300-talet låg det en borg, Hunehals Borg, vid Hanhalsholme. Denna borg var ett centrum för nordisk politik, med maktstrider, mord...

Läs Mer

Så här funkar eNH!