ISHOCKEY 2020-02-07 KL. 23:10

Domaren i fokus när Hanhals Kings föll tungt

Det var slagsmål, utvisningar och grinigt bland båsen. Domaren fick kritik, från båda lagen.

– Domaren är alldeles för ojämn ikväll, säger tränare Niclas Högberg.

Grinigt på isen i matchen mellan Hanhals Kings och Mörrums GoIS

En fredagkväll och Mörrums GoIS kom på besök till Kungsbacka Ishall. Bortalaget är tillsammans med FC Dalen den största konkurrenten till Kungsbackalaget.

Förväntningarna på hemmalaget var höga och de inledde också matchen bra. Man fick tidigt en möjlighet i powerplay men kunde inte utnyttja den situationen, utan åkte istället på ett baklängesmål med en man mer på isen.

– Även om det är sånt som händer så är det för dålig koncentration från vår sida, säger tränaren Niclas Högberg.

Just powerplayspel var något som båda lagen skulle ha möjlighet att utnyttja genom matchens gång. Mörrums GoIS gjorde det bättre. Bortalaget lyckades göra ett av sina mål i powerplay, i mitten av den andra perioden.

En period som var minst sagt händelserik. Vid ställningen 1–2 åkte Hanhals Kings på en utvisning som är svår för hemmalaget att acceptera. Det såg ut som att domaren reagerade på vad som hördes från bänkarna istället för vad som hände på isen.

– Vi upplever att de skriker till sig två utvisningar vilket är extremt frustrerande, säger Niclas Högberg.

Situationen i sig var enligt domaren en interference, där Hanhalsspelaren är för sen in i situationen och eftersom Mörrums bänk skrek så att det hördes hela vägen till Aranäshallen, så var det svårt för domarna att inte ta en utvisning.

Det må så vara att domaren spelade en stor roll när Hanhals Kings till slut föll med 2–5 hemma mot Mörrums GoIS, två av målen gjorda i öppen kasse. Men det ska tilläggas att hemmalaget inte heller utnyttjade sina chanser. Totalt har Hanhals Kings 51 skott i matchen, medan bortalaget endast har 21 stycken. Något som tränaren Niclas Högberg höll med om.

– Vi har ändå oss själva att skylla när vi inte utnyttjar våra lägen, säger Niclas Högberg.

Förlusten innebär att Hanhals Kings tappar sin fjärdeplats till just Mörrums GoIS.