FOTBOLL 2018-08-01 KL. 10:39

DM-resan över för Åsa IF

Åsa IF – BK Astrio i DM-semifinal.

Fyra lag återstod och Åsa IF var tvungna att slå BK Astrio för en plats i DM-finalen. Åsa hade skrällt och slagit ut Lerkils IF i gruppspelet och division 2-laget IS Halmia i kvartsfinalen. Onsala BK var redan borta. Skulle deras spel hålla mot ännu ett division 3-lag?

FOTBOLL: DM-SEMIFINAL

Åsa IF – BK Astrio 1–3 (0–0)

DM-semifinalen inleddes med en försening på tio minuter, vilket framkallade sura miner hos gästande BK Astrio. Men när matchen väl sparkat igång, var det med ett högt tempo från första sekund. Åsa IF stod upp bra mot sina motståndare och gjorde det svårt för Astrio. Målchanserna brände till i båda burarna och Åsa fick en god chans till ledning i en 40:e minuten. Efter frisparksläge smekte bollen utsidan på den högra stolpen, men resultatet stannade på 0–0 efter en halvlek.

När den andra halvleken var igång låg det i luften. Det första målet kom efter tre minuter och Åsa hamnade i underläge.

– Vi kom snett in i andra halvlek och de första 20 minuterna var Astrio klart bättre, säger tränaren Thorbjörn Svensson.

Åsa hade svårt att hitta varandra på planen och fick inte med sig bollen i anfallen. 0–2-målet kom tolv minuter senare och i den 60:e minuten kom frisparksläget som genererade i 0–3.

– Vi var inte tillräckligt noggranna. Vi slarvade bort bollar och utnyttjade inte när deras backlinje stod högt upp. Men jag känner att vi slagit bättre division 3-lag än detta, fortsätter tränaren.

När Viktor Bolin lyckades peta in ett mål i den 25 minuten kom energin tillbaka till Åsa, men då var uppförsbacken allt för brant för att de skulle kunna ta igen försprånget.

– Det är la segt att förlora. De flyttade upp sina strikers och sätter lägen som vi inte gör. Det är synd att vi inte kan göra mål. Men när vi gör ett mål tar vi över mer och mer men då var det försent, säger Niklas Ringdahl-Bohlin efter matchen.

Enligt Thorbjörn Svensson håller Åsas tempo och spelkvalitet för spel i division 3, och en kvalplats kan vänta laget om de fortsätter att spela bra under hösten.

– Vi skulle absolut vara redo för division 3, säger Niklas Ringdahl-Bohlin.