Louise Karlefeldt avgjorde DM-finalen i slutminuten.

FOTO: Christian Johansson

DM-FINAL

HK Aranäs – HK Drott 27 – 26 (15–12)
Målskyttar, HK Aranäs: Lovis Jansson 4, Anna Heed 4, Tilda Palm 4, Sanna Andreasson 3, Ellen Davis 3, Louise Karlefeldt 3, Ida Espling-Ek 2, Emma Backmark 2, Jessica Plain, Kajsa Lindeberg  

När Anna Heed i en ensam kontring mot ett tomt mål skickade in 7–6 var det första gången hemmalaget var i ledningen och de hade skakat av sig den darriga starten. I slutminuterna av den första halvleken tryckte HK Aranäs på, visade att de ska vara ett bättre lag, och fick en tremålsledning i paus.

Drott spelade konsekvent 7-mot-6, vilket ledde till att bollar seglade in i det tomma nätet. Hemmaledningen växte till sex – det såg ut att vara punkterat.

– De är bra i 7-mot-6 med sitt smuggelspel, det är svårt att stå emot. Men vi tappar lite av vår aggressivitet när de spelar långsammare. Vi hade lite missar och slarv så var de tillbaka, säger mittnian Louise Karlefeldt.

Var det svårt att hitta er rytm när de konsekvent spelade 7-mot-6?

– Det ska vara bättre framåt, det var inte vår bästa prestation.

 

Gästernas, och planens dominant, Johanna Andersson var ostoppbar. Högersexan slutade på tio fullträffar men det skulle ändå inte räcka. Louise Karlefeldt var mållös fram till 22–21. Via målvaktens händer prickade hon dit sitt första. Det andra satt i tom kasse. Vid ställningen 26–26 och sista minuten provade hon ett hoppskott mot bortablocket.

– Jag tänkte inte så mycket. Jag visste inte hur lång tid det var kvar. Jag hade bestämt mig, då är det bara att köra, säger segerskytten.

Bollen i nät. Aranästränaren Magnus Ferdinandsson studsade likt en golfboll på asfalt för att få igång försvaret sista halvminuten. Försvarslinjen lyssnade, ordnade en offensiv foul och DM-titeln var i hamn.

Vad tar ni med er från den här insatsen?

– Att man måste vara med hela matchen. Vi hade bra bitar också, när vi sätter tempot kommer vi till luckor, säger Louise Karlefeldt.