ZooHörnet säljer fiskar, djurfoder och olika slags djurtillbehör. För sju år sedan öppnade Peter Carlsson djuraffären.

FOTO: Julia Sandstén Vikberg

Efter att ZooHörnet funnits på Södra Torggatan i sju år ska butiken nu stänga. Den 18 januari slår den igen portarna. Enligt ägaren Peter Carlsson har butiken hittills gått runt, men när fastighetsbolaget bestämde sig för att höja hyran med 12 000 kronor gick det inte ihop längre.

– Det är svårt att ha en butik i innerstaden. Det finns få parkeringsplatser och nästan inga butiker kvar, så ingen handlar här. Titta själv utanför, det är tomt på folk, säger Peter Carlsson och nickar ut mot torget.

Att sälja vidare butiken var inte ett alternativ.

– Det är ingen som klarar av att ha en zoobutik här med den här hyran, säger Peter Carlsson.

Han har funderat på att flytta till en annan lokal, men även det bestämde han sig för att inte göra.

– Jag har tittat, men det finns inga lokaler i närheten. Då hade jag fått flytta någonstans utanför innerstaden och förlorat mina kunder. Jag orkar inte börja om på nytt. Om jag hade varit yngre hade jag kanske gjort det, säger Peter Carlsson.

Hur känns det är stänga butiken?

– Det är tråkigt, men jag är i pensionsåldern så det är okej, säger Peter Carlsson som är 66 år.