Vädret idag
Molnigt
2°C
Prognos januari 21, 2019
dag
Kastbyar
3°C
 

”Det satt i huvudet på dem”

Efter två tunga förluster kom äntligen vändningen. Den kvittering som hade kunnat leda till en ny förlust för Onsala, blev istället en 2–1-ledningen redan i nästa anfall.

 

FOTBOLL: DIVISION 1

Onsala BK – Sjömarkens IF 4–1 (1–0)

 

Solen och värmen var helt klart en faktor som påverkade spelet på Rydets IP. Åtminstone under den första halvleken. Onsala BK inledde matchen mot Sjömarkens IF på trötta ben. Laget hade svårt att få upp tempot och som tvåa på bollen lät de bortalaget styra spelet.

Men det blev bättre och efter 31 spelade minuter kom utdelningen när Ida Jacobson kunde göra 1–0 efter en snygg löpning.

– Den sista passningen satt inte och vi tappade koncentrationen av värmen. Men i halvtid peppade vi varandra och sa att vi måste vara först på bollen och ha ett snabbare tänk, berättar Julia Heimer.

 

I andra halvlek var trycket bättre. Onsala kunde rensa och lyfta spelet i försvaret och därmed också skapa fler målchanser. I matchminut 67 kom den fruktade kvitteringen från Sjömarken. Det bakslag som under de två tidigare matcherna fått Onsala på fall.

– Men denna match var det bara vinna som gällde, säger tremålsskytten Ida Jacobson.

Och Onsala hade bestämt sig. Det skulle bli en seger. Redan i nästa anfall minuten senare tog hemmalaget åter ledningen när Ida Jacobson spelade in 2–1.

Julia Heimer kunde med fem minuter kvar på klockan göra en fin löpning på högerkanten och få till ett klockrent skott på mål. Bollen seglade vackert in i högerkrysset och Julia Heimer fick göra sitt första mål i Onsalas färger. Efter matchen blev hon traditionsenligt firad genom att hon fick en hink vatten över huvudet.

 

– Det var riktigt kul att få göra det målet. Jag har inte fått så mycket speltid så det var skönt att visa vad jag går för. Det var det här vi behövde för att lyfta laget. Även om vi spelat bra stundtals så har vi vikit ner oss så fort vi mött motgångar. Det känns skitbra att vinna och det är denna glädje vi måste ta med oss. Vi måste tänka på det vi gör bra, säger Julia Heimer.

Innan matchen var slut kunde Ida Jacobson trycka in sitt tredje mål i matchen bakom Sjömarkens målvakt. Efter två tunga förluster som påverkat laget negativt, släppte det äntligen för Onsala som tog med sig tre friska poäng.

– Det var riktigt gött för självförtroendet. Vi har gjort en bra träningsvecka och haft ett bra snack. I dag hade vi bra disciplin och inställning. Vi höll tätt bakåt och fick bra utdelning, säger Ida Jacobson.

– Laget gjorde en fantastisk insats idag. Det har varit tunga förluster och det satt i huvudet på dem, så det var skönt att få vinna, säger tränaren Hans Palmquist.

 

 

Matchfakta:

Onsala BK – Sjömarkens IF 4–1 (1–0)

1–0 (31) Ida Jacobson, 1–1 (67), 2–1 (68) Ida Jacobson, 3–1 (85) Julia Heimer, 4–1 (90) Ida Jacobson

Caroline Holmgren
Reporter caroline.holmgren@norrahalland.se 0300-52 13 57

TYCK TILL: Kommentera artikel

Kommentera detta inlägg

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

TYCK TILL:

Ständigt nya byggprojekt – växer Kungsbacka för fort?

Visa Resultat

Loading ... Loading ...

Diskutera TYCK TILL

Kommentera