Vädret idag
Molnigt
4°C
Prognos februari 18, 2019
dag
Moln ibland
7°C
 

Det kommer en ny sommar nästa år igen

När jag sålde min bil för några år sedan for jag direkt till cykelaffären och la mina nya pengar på en cykel. Sedan gick jag och bröt benet av mig för drygt tre år sedan. Låt gå att min sjukgymnast jagade upp mig på en motionscykel efter ungefär två veckor, att ta "riktiga " cykeln ut på en tur den sommaren kändes inte riktigt som ett alternativ. Inte minst som jag aldrig lyckades klura ut hur jag skulle hunna få kryckorna med mig. Att sätta fast dem på tvären över pakethållaren kändes inte som en helt klockren idé.

 

Sommaren därpå, då kände jag mig däremot mer redo. Samma gick inte att säga om cykeln. Efter att ha stått overksam nere i källaren i ett par år var däcken kanske inte de mest välpumpade i mannaminne. Nån cykelpump hade jag inte heller.

Det senare var i och för sig lätt korrigerat. Tyvärr hjälpte det inte ett skvatt. Pumpen jag köpt fungerade på två sorters ventiler. Dessvärre finns det numera tre, självklart hade jag den tredje.

Tekniskt kunnande står inte högst på min lista över bra att ha-egenskaper. Kanske mer beroende på genuint ointresse än oförmåga. Jag bor å andra sidan nära Chalmers och det finns studentlägenheter på vinden, så kniper det är det tekniska kunnande aldrig så långt borta.

Två chalmerister fick jag fatt på, varav en på forskarnivå. De bidrog med allehanda attiraljer, men utan att lyckas. Slutligen var den en av de blivande ingenjörernas flickvän som löste det hela och jag kunde äntligen ge mig iväg. Det gick sådär.

 

Långbent som jag är har jag alltid gillat att ha sadeln högt, för att slippa riskera slå knäna i styret. Nu, med en fot där jag inte längre kunde stå på tå och en vrist utan riktig styrsel, satt jag plötsligt för högt när jag behövde stanna och sätta i fötterna.

Prokrastinering har ju seglat upp lite som ett modeord, att skjuta saker och ting framför sig. En ädel konst, så det tog ett helt år innan jag förra sommaren äntligen tog tag i att plocka fram verktygslådan, ta fram skiftnyckeln och sänka cykelsadeln till numera lämplig höjd.

Då hade luften pyst ut igen.

 

Så kom årets sommar och jag kom mig slutligen för. Köpte ännu en cykelpump, nu med munstycken för tre ventiler. Efter en halvtimmes slagsmål med cykeln var jag rejält nedlortad, hade vid ett tillfälle fått hela ventilen i handen och stod nu med ett helt och ett halvt platt däck. En googling på internet visade att den nya sortens ventiler ska man visst inte lossa på innan man pumpar som man gjorde förr. Det får bli ett nytt försök. Nästa sommar.

Ann Kristin Ekman
Reporter 0300- 52 13 63

TYCK TILL: Kommentera artikel

Kommentera detta inlägg

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

DebattLäs mer >>

ANNONSTYCK TILL:

Spelreklamen svämmar över. Borde den regleras mer?

Visa Resultat

Loading ... Loading ...

Diskutera TYCK TILL

Kommentera

DET HÄNDERLäs mer >>

Fredag 8 februari

kl 9.30–11.30 Kyrkans öppna förskola i Tölö församlingshem. För barn 0-5 år i vuxens sällskap. 

Kl 10–12 Drop-in kafé på Anhörigcenter, Västergatan 23. 

kl 10.30 Sagostund med Allas barnbarn i Sagogrottan på Fyren. 

kl 11.30–13 Fairtrade café i Tölö församlingshem. 

kl 16 Tjej och gamer? Är du tjej, 12-25 år och intresserad av digitalt, lajv och spelkultur? Välkommen till en kväll där vi...

Läs Mer

Så här funkar eNH!