När finalklassen i Krafft young rider avgjordes imponerade Annebergsbon Axelina Pettersson Häggström och Evita. Ekipaget slutade trea.

 

RIDSPORT. Under veckan har det varit två uppvärmningsklasser i Krafft young rider i Scandinavium när Göteborg horse show avgörs.

– Första rundan var hästen spänd, hon hade aldrig varit på en sådan spektakulär arena förut. Dag 2 var hon som vanligt men jag fick ett nedslag tidigt. Jag var ändå nöjd, säger Axelina Pettersson Häggström.

 

Under lördagen reds finalen på en svår bana. Endast två ekipage var felfria. Axelina Pettersson Häggström rev på det tredje sista hindret.

– Hindren kom fort, det gällde att hela tiden kolla på nästa för att hinna med. Klart att det var surt när det var så nära en nolla, men det är små marginaler. Jag är väldigt nöjd.

 

Ett nedslag innebar att placeringen skulle avgöras på tid. 19-åringen var snabbast av alla med fyra fel och kunde därför ta hem tredjeplatsen och 7 500 kronor.

– Jag värderar det väldigt högt. Det är en prestigefylld klass. Rent sportsligt har jag nog gjort större grejer men med tanke på hur många som ser den här klassen är det något av det största jag har gjort.

Varför stämde det?

– Jag känner mig trygg på min häst och jag känner henne bra. Jag vet exakt hur hon fungerar.