Frillesås i ledning efter första halvlek

Idag spelar Frillesås BK sin sista match för säsongen. För att dra ut på spänningen maximalt är det i sista omgången allt avgörs, och det hemma på Sjöaremossen mot Tranås Bois. Kommer Frillesås att som första halländska lag någonsin att spela i elitserien?

BANDY: ALLSVENSKAN

Frillesås BK – Tranås Bois

Klarblå himmel och snön gnistrar. Det är inte många minuter kvar till matchen börjar. Lång- och kortsidorna är kantade av publik som hoppas se en match som går till historien.

Pirrigt, säger Lars-Johan Svanström som skiner som en sol på plats på Sjöaremossen.

– Det är häftigt med allt folk på vår lilla bandybana och vilket kanonväder! Jag hoppas att det blir en riktigt sugande bandymatch som avgörs i slutet, säger ordföranden.

Redan en halvtimme innan matchstart var publiksiffran på över 1 000 personer.

Efter en halvlek har Frillesås tagit ledningen med 2–1. Målen kom i samma veva som solen gick ner bakom Tranås målvakt. Efter 13 minuter tog Tranås ledningen med 1–0, ett hårt slag för hemmalaget som började trevande. Men matchen spelades överhängande på Tranås planhalva, och trots flera farliga målchanser lyckades Frillesås inte sätta bollarna.

Men vändningen kom efter 41 minuter i form av Fredrik Brandin. Och tre minuter senare satte Adrian Emretsson 2–1.