Annons

Den ofrivilliga ledaren prisades

Årets ledarstipendium har utdelats. Ella Nyby från Aktiv Judo har tilldelats priset.

– Det var lite av en chock, säger hon.

Sport | 29 Maj 2020 16:29

Judoledaren Ella Nyby har tilldelats Årets ledarstipendium.

FOTO: Privat

Ella Nyby hade inga planer på att bli en ungdomsledare eller tränare. Men när hon erbjöds en ledarutbildning tog intresset fart.

– Jag blev faktiskt lite intvingad. Min tränare frågade mig och en kompis om vi ville gå en ledarutbildning ihop och jag trodde inte att det skulle bli något mer av det. Jag trodde inte det var min grej från början då jag alltid varit lite blyg. Men jag fastnade för det här med psykologin och pedagogiken i att leda och att det inte bara handlar om att komma på något i stunden. Utan att det handlar mer om planering och hur man för sig som person, säger Nyby.

Nu hoppas hon kunna inspirera flera tjejer inom sporten.

– Det finns många unga tjejer i judon, och jag har själv varit en av dem. Jag vet hur viktigt det har varit med äldre tjejer i judon eftersom det är en så mansdominerad sport. Jag tror att jag inspirerar dem bara genom min närvaro, säger hon.

Ella Nyby.

På veckans nämndmöte för Kultur och fritid bestämdes vem som skulle få Årets ledarstipendium på 5 000 kronor. Valet föll på judoledaren. Motiveringen löd:

Ella Nyby är ganska ny som ungdomsledare men är trots det en mycket god förebild och pedagog inom judon. Ella Nyby tilldelas årets ledarstipendium för att ge henne en möjlighet att komplettera sin ledarutbildning och därmed uppmuntra även andra unga kvinnor att bli ledare inom judon.”

Hon hade förväntat sig att vinna då hon inte ens visste att hon var nominerad till priset.

– De ringde först till min mamma som sade att någon från kommunen skulle ringa mig. Först trodde jag att det handlade om ett jobb jag hade sökt. Det var lite av en chock och till en början var jag väldigt förvirrad, säger Nyby som tänker använda till att vidareutbilda sig till tränare.

Läs fler sportnyheter här.

Annons

KOMMENTERA ARTIKELN

Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.

Kommentera

Du måste vara inloggad för att skriva en kommentar.

Läs Även

P-platsen vid Hanhals holme ska bli som förr

Nyheter Arbetet med att återställa parkeringsplatsen vid Hanhals holme är i gång. – Ja, kommunen verkställer länsstyrelsens beslut, ...

Vykortskampanj ska skydda mot bedragare

Politik Blir du uppringd av någon som presenterar sig som vård- eller myndighetsanställd och ber dig logga in ...

Kungsbacka får del av landsbygdspengar

Miljö och natur En laddstation för elbåten ISA i Fjärås Bräcka och digitala hembygdsvandringar i Kungsbacka kommun. Det ä...
Annons