Vädret idag
Klart
10°C
Prognos september 23, 2018
dag
Mestadels soligt
13°C
 

  Delar av ekodukten ska rivas!

  Av säkerhetsskäl, kommer E6:an att hållas fortsatt stängd mellan trafikplats Kungsbacka Norr och Lindomemotet. Trafikverkets prognos var under torsdagseftermiddagen att trafiken kan släppas på först klockan 18 i morgon, fredag. Nu ska dessutom delar av bron rivas.

   

  Köerna på gamla E6:an ringlade i torsdags eftermiddag fortsatt milslånga i båda riktningar efter att den ordinarie europavägen klockan 03 natten mot torsdag stängts av på grund av rasrisk vid det pågående ekoduktsbygget vid Sandsjöbacka.

   

  Det var i samband med ett gjutningsarbete av överbyggnaden på ekodukten som två stöttor som bär gjutformen knäcktes. Av säkerhetsskäl avbröts alla arbeten.

  På grund av eventuell risk för ras och påverkan av den passerande trafiken beslutades även att stänga av trafiken helt förbi byggarbetsplatsen.

   

  Nu har Trafikverket beslutat att riva delar av bron och innan detta är gjort kan ingen trafik passera arbetsplatsen.

  – Våra experter har under torsdagen inspekterat och utrett på plats för att ta reda på anledningen, säger Anna Johansson, projektledare för ekoduktsbygget vid Trafikverket.

  Bygget sker väster om E6:an och enligt Trafikverket har inget i brobyggnaden rasat och varken vägen eller någon person har skadats i samband med händelsen.

  – Men tills vi kan utesluta rasrisk är E6 stängd för trafik.

   

  Trafiken leds tills vidare om via gamla E6 mellan Kungsbacka Norra och Lindomemotet. Trafikanter rekommenderas även att välja väg 158.

   

  Köerna från Varlaavfarten norrgående var under torsdagen långa med mycket tung trafik. På Arendalsleden, och gamla Göteborgsvägen förbi Älvsåker och Lindome, rullade trafiken långsamt.

   

  Polis Gunnar Ragnewall övervakade trafikflödet vid Hede station.

  – Jag är mest här och observerar och förhoppningsvis har min närvaro en lugnande inverkan, sa Gunnar Ragnewall till Norra Halland.

   

  Räddningstjänsten omfördelar sina styrkor med anledning av trafiken.

  "För att skapa ytterligare förmåga att hantera samtidiga eller större räddningstjänsthändelser söder om stoppet har räddningstjänsten flyttat ytterligare resurser till Kungsbacka tätort.

  Omflyttningen av resurser kommer att kvarstå tills trafikläget förbättras eller andra lösningar är möjliga", meddelar Räddningstjänsten Storgöteborg i ett pressmeddelande. 

   

  Camilla Moestedt
  Reporter 0300- 52 13 58 camilla.moestedt@norrahalland.se

  TYCK TILL: Kommentera artikel

  Kommentera detta inlägg

  E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

  Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

  NYHETER

   DebattLäs mer >>

   TYCK TILL:

   Kommunanställda ska erbjudas billig förmånscykel. Rätt eller fel?

   Visa Resultat

   Loading ... Loading ...

   Diskutera TYCK TILL

   Kommentera

   DET HÄNDERLäs mer >>

   Fredag 21 september

   kl 9.30–11.30 Kyrkans öppna förskola i Tölö församlingshem. För barn 0-5 år i vuxens sällskap.

   kl 11.30–14 Fairtrade café i Tölö församlingshem. 

   Lördag 22 september

   kl 10 Skördebasar i Idala församlingshem. Grönsaker, ägg, bröd, blommor med mera. Lotterier och kaffeservering. Arr: Föreningen Idalabodens vänner. 

   kl 11–14 Familjelördag på Kullaviks bibliotek. Testa origami.

   kl 11–15...

   Läs Mer

   Så här funkar eNH!