DEBATT 2022-09-09 KL. 08:38

Debatt: ”Vi vågar inte dö ifrån våra egna barn”

Debatt: ”Vi vågar inte dö ifrån våra egna barn”

Vi funkisföräldrar vill tacka för att Norra Halland var med och arrangerade utfrågningen av politikerna den 30 augusti. Vi vill också tacka för att frågan om de funktionshindrades situation fick utrymme. Det är vi mycket nöjda med. Vi är dock inte lika nöjda med politikernas svar.

Alla politiker verkade överens om att dialog och samverkan är viktig. Men varför blir den då aldrig av? Det har varit total stiltje på den fronten i flera år. Denna fråga förblev obesvarad.

Men ärligt talat är detta om dialogen inte den viktiga frågan. Vad vi vill ha är en professionell organisation som följer lagen och levererar kvalitet och rättssäkerhet utan att vi föräldrar ska behöva ligga på precis hela tiden. Vi kan lägga fram långa listor på problem, från ”småsaker” som otrevligt bemötande och obegripliga beslut, till de rent skrämmande brister på daglig verksamhet och boenden som hotar liv och hälsa hos både brukare och den stackars personal som fortfarande håller ut. Vi föräldrar är hjärtligt trötta på att lusläsa, nagelfara och överklaga. Det ska fungera ändå! Men dit är det långt, mycket långt.

Vi föräldrar är, av lätt insedda skäl, betydligt äldre än våra barn. Flera av våra barn behöver mycket stöd, men är fysiskt så pass friska att de kan förväntas uppnå normal livslängd.

Vi önskar oss därför en tät och konstruktiv samverkan under några år i syfte att få till stabila förhållanden och vettiga rutiner så att verksamheten, likt den mesta andra kommunala verksamheten, rullar på utan att vi behöver dubbelkolla varje detalj.
Först då vågar vi dö ifrån våra barn.

Funkisföräldrarnasarbetsutskott


SENASTE TV-NYHETERNA

SD besvikna
NYHETER 2022-09-27 KL. 11:15

SD besvikna

Alliansen fortsätter styra i Kungsbacka

Populära badet får nya toaletter och duschar
NYHETER 2022-09-27 KL. 08:00

Populära badet får nya toaletter och duschar

NYHETER 2022-09-27 KL. 06:59

"Säkerheten har högsta prioritet"

Talmansomröstning första punkten i riksdagen
NYHETER 2022-09-26 KL. 20:00

Talmansomröstning första punkten i riksdagen

Jan Riise (Mp) och Carita Boulwén (Sd) första dag på nya jobbet innebar framröstningar av fyra talmän.

Kommunen rustad inför höstmörkret
NYHETER 2022-09-26 KL. 17:00

Kommunen rustad inför höstmörkret

Högen med trasig belysning har betats av

Fler nyheter