DEBATT 2022-09-09 KL. 08:35

Debatt: Varför måste allt bli sämre?

Debatt: Varför måste allt bli sämre?

Tänker på hur det var förr då jag och vi äldre växte upp. De gamla hade det gott och tryggt på sina äldreboenden. Luktade kaffe och nybakade bullar då man hälsade på. Gott om glada och underbara personal som skötte om och såg till att de hade det bra.

Den tiden är förbi. Nu har ordet lönsamhet drabbat även de gamla och svaga som byggde upp all den trygghet som tidigare fanns. Vem ska man lita på i kommande val är frågan många ställer sig.

Personalbrist på grund av dåliga löner och processtillverkad mat levereras en gång i veckan vilket innebär att de gamla i hemmet inte möter sin dagliga kontakt från hemtjänsten. Katastrof naturligtvis!

Politik handlar ju inte bara om att påverka, eller? Väljarna kräver väl att de valda ska sätta människan i fokus och se till att alla i kommunen får det bra. Nu så här i valtider så vaknar de flesta partier upp och lovar allt mellan himmel och jord.

Vem ska man lita på? Vem såg inte att elkrisen närmade sig? Vem fattar inget om bränslepriser och matpriser? Vem bryr sig? Det måste väl vara det viktigaste. Hör ofta att så kan man inte göra, det går inte. Va trött jag blir. Allt går, viljan och att våga! De stora partierna i Kungsbacka styrs av ideologiska funderingar och partipiskan från huvudkontoret i Stockholm. Alla väljare är lika viktiga och vi i Kungsbackaborna styrs inte av någon utomstående utan lyssnar av vad ni kommuninvånare tycker och funderar på.

Sandlådepolitik när de olika partierna inte vill samarbeta med andra partier. Man blir lite fundersam och kommer det att påverka tryggheten och säkerheten, priserna och vårt välmående som vi äldre njöt av då vi var yngre.

Vi i det lokala partiet Kungsbackaborna bryr oss bara om det som händer i vår kommun. Alla människor är viktiga, yngre och äldre. Människan i fokus är absolut det viktigaste.

En röst på Kungsbackaborna är en röst som påverkar din kommun och vad du vill med den. Trygghet, att det äldre får njuta av kaffedoft och nybakade bullar. Att det yngre, alla ungdomar ska kunna känna att vi Kungsbackaborna lyssnar på dem.

Janne Heimbrand, vice ordf Kungsbackaborna
SENASTE TV-NYHETERNA

SD besvikna
NYHETER 2022-09-27 KL. 11:15

SD besvikna

Alliansen fortsätter styra i Kungsbacka

Populära badet får nya toaletter och duschar
NYHETER 2022-09-27 KL. 08:00

Populära badet får nya toaletter och duschar

NYHETER 2022-09-27 KL. 06:59

"Säkerheten har högsta prioritet"

Talmansomröstning första punkten i riksdagen
NYHETER 2022-09-26 KL. 20:00

Talmansomröstning första punkten i riksdagen

Jan Riise (Mp) och Carita Boulwén (Sd) första dag på nya jobbet innebar framröstningar av fyra talmän.

Kommunen rustad inför höstmörkret
NYHETER 2022-09-26 KL. 17:00

Kommunen rustad inför höstmörkret

Högen med trasig belysning har betats av

Fler nyheter