DEBATT 2021-10-26 KL. 11:00

Debatt: Sluta hyvla välfärden

Debatt: Sluta hyvla välfärden

TV-klipp och nyheter

Socialdemokraterna vill att äldre ska ha rätt bemanning och personalen ska ha rätt förutsättningar för att klara av välfärdsuppdraget. Våra undersköterskor, tillsammans med kollegorna inom vård och omsorg, samt biståndshandläggare och alla andra professioner inom beslutskedjan gör ett fantastiskt arbete och dessa eldsjälar förtjänar respekt.
I samband med nämnden för Vård och omsorg den 15 september yrkade Socialdemokraterna bland annat att nämnden skulle äska medel från kommunfullmäktige motsvarande hela prognostiserade volymökningen i stället för den i dag beviljade som endast ligger på 50 procent.

Hörde ni? Föreställ er att vara en uppdragstagare som flaggar till den högerkonservativa majoriteten i Kungsbacka om att ni har ex antal äldre som behöver vård och omsorg inom en snar framtid och svaret blir att ni får ersättning för hälften av det uppdraget, hur ska det gå? Hur länge ska välfärden hyvlas?

Socialdemokraterna begärde omröstning som visade att endast vi som parti stod bakom att äska medel för hela prognosticerade volymuppräkningen.

SD, M, L, C och KD röstade ner detta förslag. S begärde omröstning på ett annat av de yrkandena vi hade, nämligen förslaget om att äska medel från kommunfullmäktige inför öppnandet av vård- och omsorgsboendet Björkris motsvarande den prognosticerade kostnad som finns för det aktuella boendet.

Resultatet? Samma partier röstade ner detta förslag också.

Socialdemokraterna kommer fortsätta kämpa för välfärden som ska bevaras och skyddas, inte avvecklas i tysthet.

Maj-Britt Rane Andersson (S),
andre vice ordförande
nämnden Vård och omsorg
Ermin Skoric (S), ledamot
nämnden Vård och omsorg
Susanne Tolinsson (S), ersättare nämnden Vård och omsorg


Utsatt jobb – men Krister trivs med att vara polis
NYHETER 2024-03-29 KL. 09:00

Utsatt jobb – men Krister trivs med att vara polis

Samarbeten nyckeln till att vinna kamp mot brottsligheten

TV-klipp och nyheter

Fler nyheter