DEBATT 2022-04-19 KL. 11:00

Debatt: Lång väntan på remiss

Debatt: Lång väntan på remiss

Den 10 februari var jag hos optiker i Kungsbacka som konstaterade att jag fått så kallad ”efterstarr” som borde åtgärdas.
En remiss sändes samma dag med vanlig post (inte B-post) till Ögonmottagningen i Kungsbacka som bör fått den senast måndagen den 14 februari.
Sedan kommer ett brev den 3 mars daterat den 1 mars (antedaterat?) från Ögonmottagningen i Kungsbacka med B-post (som normalt tar 5-10 dagar).
I brevet talar man om att deras väntetid är mer än 60 dagar varför jag hänvisas till vårdgarantin. Jag anmäler på nätet samma dag att jag valt Ögoncentrum i Varberg för operationen.
Den 3 mars skriver vårdgarantiservice ett brev som talar om att min remiss kommer att flyttas till Ögoncentrum i Varberg. Detta brev får jag den 10 mars (B-post) varvid jag kontaktar Ögoncentrum för kontroll. Remissen har inte kommit efter en vecka (!?) – vid kontakt med vårdgarantin får jag förklaringen: först som allmän ursäkt ”B-post” men sen ytterligare att vårdgarantin skickat mitt val med B-post till Ögonmottagningen i Kungsbacka för att dom skulle skicka remissen till Varberg!

Vid kontakt den 14 mars har Ögoncentrum fortfarande inte fått remissen från Kungsbacka då all post från regionen bara levereras en gång i veckan med bud på torsdagar. Den levererades torsdag den 17 mars så att Ögoncentrum kan operera inom 60 dagar! (Det gick fortare). Det hade kanske varit bättre att Ögonmottagningen i Kungsbacka sagt att det tar 75 dagar så hade jag varit nöjd.
Detta bollande fram och tillbaka med bland annat B-post (spara några kronor – vad kostar operationen?) är att vara hänsynslösa mot patienterna.
Alltså sammanlagt har till dags dato mer än en månad förflutit utan att något operationsdatum fastlagts – allt beroende på bristande kommunikation internt inom region Halland!

Jag har för mig att det finns datorer och att dessutom regionen har ett internt system som klarar sekretessen.

Per Lilja

SENASTE TV-NYHETERNA

Snart dags för kulturfestival igen
KULTUR & NÖJE 2022-05-27 KL. 10:00

Snart dags för kulturfestival igen

Kanske privatisering - men inte nu
KULTUR & NÖJE 2022-05-27 KL. 07:00

Kanske privatisering - men inte nu

Nya arbetssätt ska ge fler tillgång till Kulturskolan

Resor under pandemin blev till bok
KULTUR & NÖJE 2022-05-26 KL. 17:00

Resor under pandemin blev till bok

Åsabon Jan Hansson hittade nya favoritstäder

Delad pott på Tingbergsvallen
SPORT 2022-05-26 KL. 14:27

Delad pott på Tingbergsvallen

Sommarbar med fokus på lokal öl i Åsa
NYHETER 2022-05-26 KL. 14:00

Sommarbar med fokus på lokal öl i Åsa

Misstänkt kvinnomisshandel
BLÅLJUS 2022-05-26 KL. 10:44

Misstänkt kvinnomisshandel

Victor Palm satsar på film i Los Angeles
FAMILJ 2022-05-25 KL. 20:00

Victor Palm satsar på film i Los Angeles

”Mål behövs men resan är det viktiga”

Fler nyheter

LÄS SENASTE E-TIDNINGEN


Fler E-tidningar

SENASTE NYTT

NYHETER 2022-05-27 KL. 16:00
Lanbit i gång igen

Fler nyheter

DÖDSANNONSER

Fångar legendarer under promenad

Fångar legendarer under promenad

Det är ”raidhour” och utanför Villa Solbacka har ett 20-tal personer samlats. Ikväll finns chansen att fånga legendariska Pokémon. – Vissa Pokémon måste man vara flera för att fånga, tanken med det är att man ska samarbeta, säger Malin Börjesson som i stort sett dagligen spelar Pokémon GO.