DEBATT 2021-10-04 KL. 21:00

Debatt: Jag vill inte anklaga personalen

Debatt: Jag vill inte anklaga personalen

TV-klipp och nyheter




Min avsikt med att stå bakom utredningen kring Vardaga, är inte att hänga ut eller anklaga personalen för att missköta sina arbetsuppgifter. Utredningen kring Vardaga har inte med personalens utförande av sina arbetsuppgifter att göra, utan för att utreda de brister som uppkommit i organisationen, så att vårdpersonal har förutsättningar till att utföra en god och nära vård.

Jag har mitt fulla förtroende till all personal inom våra boenden som med fantastiskt engagemang och kompetens, vårdar våra äldre.
Det har varit slitsamma år under pandemin, inom vård och omsorg, sjukvård och många andra branscher. Vi har fått ställa om, hålla ut, hålla ut igen och igen och igen.


Det jag har lärt mig efter pandemin, är att vård och omsorg måste reformeras för att säkerställa god personalförsörjning och goda arbetsvillkor. Det måste finnas tid för vårdpersonal att kunna ge våra omsorgstagare möjlighet att få komma ut i friska luften, ha tillgång till sociala aktiviteter och få god och näringsrik mat.


Liberalerna vill därför se en ökad kvalitet med stöd av digitala hjälpmedel, satsa på ledarskapet på alla nivåer, så vi kan säkerställa en god och nära vård, samt förbättra vårt samarbete med civilsamhället och att vi gemensamt tar ansvar för våra kommuninvånare under hela livets resa.






TV-klipp och nyheter

Påskbrasa eller ris – så beslutar kommunen
NYHETER 2024-03-27 KL. 14:00
Premium

Påskbrasa eller ris – så beslutar kommunen

Åtta har sökt dispens – tre har fått avslag

Ny asfalt på E6 - så ska nytt trafikkaos undvikas
NYHETER 2024-03-27 KL. 12:45
Premium

Ny asfalt på E6 - så ska nytt trafikkaos undvikas

Projektledaren: "Störningarna vi hade fjol vill vi inte ha igen"

Guldpress för Onsalabon
SPORT 2024-03-27 KL. 09:13

Guldpress för Onsalabon

Fler nyheter