DEBATT 2022-08-01 KL. 14:00

Debatt: Här krävs radikal förändring

Av Ronny Karlsson

Debatt: Här krävs radikal förändring

På Kolla äldreboende med ca 70 boende, är vården nästintill obefintlig, läkare på plats 1 gång per vecka under 4 timmar, 1 sjuksköterska dagligen. 3 sjuksköterskor finns tillgängliga på natten varav en sjuksköterska som svarar i telefon och 2 sjuksköterskor servar kommunens samtliga boenden samt hemtjänst.
Långa väntetider för att få tid för läkarbesök detta gäller specialister såsom öron, ögon, hud etc. listan kan göras lång. Underbemanning av personal är standard. När de boende behöver hjälp med att handla gör inte personalen det, vi som kan hjälpa till får höra att det får anhöriga göra. Hur gör de som inte har anhöriga??? Exempel på vad anhöriga förväntas hjälpa till med är; att handla, boka tid på specialistmottagningar, följa med till syncentral, ögonläkare, tandläkare etc. Som anhörig är det inte möjligt att vara tillgänglig dygnets alla timmar. Det är Vård & Omsorgsnämndens ansvar att tillgodose allt vad de boende/hemtjänsttagare behöver.
Nu är det hög tid att ändra från Vård & Omsorgsboende till geriatriska äldreboenden. Geriatrik innebär vård av äldre sjuka patienter. Våra äldre på boenden har många tillkortakommande pga. hög ålder, senilitet/demens, muskelsjukdomar, stroke etc. Här behövs läkare och sköterskor samt välutbildade undersköterskor som finns på plats på heltid.
Här behövs ett nytt parti som bryr sig om alla de som är beroende av Vård & Omsorg. Kungsbacka Framtidsparti kräver väl fungerande äldreboende, trygghetsboende etc. Samt att god näringsrik mat serveras. Vi kräver också att man öppnar upp restauranger på plats, så att vänner och anhöriga och även andra kan äta lunch/middag, tillsammans med sina nära och kära. Här behövs en radikal förändring till det bättre, Kungsbacka Framtidsparti vill gärna få svar vad ni läsare tycker och vill förändra till det bättre i denna fråga om äldrevård.

Margareta Opaas-Björklund
Kungsbacka FramtidspartiSENASTE TV-NYHETERNA

Snart börjar förskolebygget
NYHETER 2022-08-19 KL. 07:36

Snart börjar förskolebygget

50 miljoner satsas i Frillesås – plats för 160 barn

Boende hölls fast – händelsen lex Sarah-anmäls
NYHETER 2022-08-18 KL. 18:27

Boende hölls fast – händelsen lex Sarah-anmäls

Far och son åtalas för alkoholsmuggling
NYHETER 2022-08-18 KL. 16:00

Far och son åtalas för alkoholsmuggling

Debatt: Mopedbilens vara eller icke vara
DEBATT 2022-08-18 KL. 11:00

Debatt: Mopedbilens vara eller icke vara

Kungsbacka växer - men inte som Varberg
NYHETER 2022-08-18 KL. 09:00

Kungsbacka växer - men inte som Varberg

Fler nyheter

LÄS SENASTE E-TIDNINGEN


Fler E-tidningar

SENASTE NYTT

SPORT 2022-08-19 KL. 15:15
City vände och vann

Fler nyheter

DÖDSANNONSER

Omstridda fordonet ger känsla av frihet

Omstridda fordonet ger känsla av frihet

Kungsbacka har blivit ett riktigt fäste för ungdomar som kör mopedbil. Mest av allt är det möjligheten att kunna ta sig fram som lockar.