DEBATT 2022-04-04 KL. 13:00

Debatt: Ett annat läge nu – det är kvinnor, barn och äldre som kommer

Debatt: Ett annat läge nu – det är kvinnor, barn och äldre som kommer

TV-klipp och nyheter

Sveriges sedan länge förda oansvariga migrationspolitik, där man har tagit emot ett stort antal migranter från både geografiskt och kulturellt avlägsna länder, och utan att ha ordentlig kontroll på vilka de är, har skapat ett otryggt, trasigt och splittrat land där segration och hög kriminalitet gått hand i hand.
Nu pågår det ett fruktansvärt krig bara cirka 80 mil från oss, och människor är på flykt därifrån.
Det vi nu ser skiljer sig mycket åt från det vi tidigare sett, det är kvinnor, barn och äldre som kommer, männen stannar för att försvara sitt land. De är dessutom från vårt närområde.
Sverige bör därför ihop med övriga länder runt omkring hjälpas åt för att erbjuda tillfällig fristad åt dessa ukrainska kvinnor, barn och äldre.
Varje lands mottagande måste dock ske i proportion till dess storlek, man måste ta hänsyn till hur mycket länderna tidigare tagit emot, och de som tar emot ska erhålla full ersättning från EU.
Självklart behöver vi ha också ha kontroll på vilka som kommer och behöver därför se till att id-kontroller sker vid gränserna.
För att lämna plats vill vi verka för att utvisning sker av dem som befinner sig illegalt i vårt land, att kriminella utländska medborgare utvisas och att vi stoppar all annan asylmottagning från länder som inte är i vårt närområde.
Vi vill också tydligt signalera att det bara är tillfälligt, att långsiktig integration därmed inte är aktuell. Men jag tror att de flesta som kommer nu faktiskt också vill återvända till sitt hemland så snart de kan.

Carita Boulwén,
Sverigedemokraterna


TV-klipp och nyheter

Målar med händerna
KONST 2024-04-17 KL. 19:00
Premium

Målar med händerna

BLÅLJUS 2024-04-17 KL. 12:45
Premium

"Jag är inte en kaninkokerska"

Kvinna åtalas för ofredande efter Tindermöte

Fler nyheter

LÄS SENASTE E-TIDNINGEN


Fler E-tidningar

SENASTE NYTT

Premium | KONST 2024-04-17 KL. 19:00
Målar med händerna

Fler nyheter

DÖDSANNONSER

Lasse fixar allsång med extra allt

Lasse fixar allsång med extra allt

Lasse Kronér gör sin egen grej och bjuder in favoritartisterna till sköna kvällar på Tjolöholm.