Annons

Debatt: Vi lånar Kungsbacka av våra unga

Debatt | 27 Juli 2021 20:55

Vi lånar Kungsbacka av våra unga. Vi är skyldiga dem goda förutsättningar till ett gott liv.

Kommunfullmäktige beslutade i juni om vilken budget som ska gälla under 2022 i Kungsbacka. Om S fått gehör för sin skuggbudget hade satsningarna blivit större på barn och unga.

Många unga har fått betala ett högt pris i coronans spår genom minskade fritidsaktiviteter, minskad fysisk aktivitet och psykiska påfrestningar så som ensamhet och minskade sociala kontakter. När man mår som sämst och när livet inte visar sig från sin snällaste sida är kulturen ett livselixir.

Krisen som har drabbat vårt samhälle har visat betydelsen av kulturen för att vi som människor ska må bra och blomstra.

Tyvärr har fler familjer väsentligt mindre i plånboken för att ha råd med det man hade innan. Kulturen får aldrig blir en plånboksfråga. Därför vill S göra kulturskolan avgiftsfri för barn och unga från 2022.

Några av våra drabbade är gymnasieelever. De har under längre tid isolerats med distansundervisning och inställda fritidsaktiviteter.

Vi vill tillföra en katalysator och ge våra gymnasieungdomar bättre möjligheter till sommarjobb inom förvaltningen för Kultur och Fritid.

Vi vill förstärka sommarjobb inom kultursektorn, med föreställningar och underhållning.

Vi vill också utvidga detta till att gälla även arbete inom fritid och idrottssektorn. S vill också stärka elevhälsan för att ge våra ungdomar en bättre hälsa, såväl psykiskt som fysiskt.

Detta gäller både elever i grundskolan och gymnasieskolan.

Läs fler debattartiklar här

Annons

KOMMENTERA ARTIKELN

Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.

Kommentera

Du måste vara inloggad för att skriva en kommentar.

Läs Även

Kungsbacka padel club expanderar

Sport Sedan tidigare har Kungsbacka padel club tre utomhusbanor på sin anläggning. Från och med november kommer dessutom ett ...

Katten Sauron blev skjuten med hagelgevär

Nyheter Åsa Forsséns katt Sauron blev dålig och blödde. Hos veterinären visade det sig att han blivit ...

Duellen som kan avgöra seriefinalen

Fotboll Den ena har gjort 21 mål på åtta matcher och den andra är en viktig kugge i ett försvar ...
Annons