Annons

Debatt: Stort värde i att bevara stans gamla byggnader

Debatt | 11 Januari 2021 16:00

Debattören slåss för Alléskolan.

FOTO: Norra Halland

För många människor finns det ett stort värde i att bevara och restaurera gamla byggnader istället för att riva och bygga nytt.

I den framtid som jag hoppas på kommer Alléskolan bevaras och restaureras, och användas på ett sätt som gagnar Kungsbacka och dess invånare.

Att bevara Alléskolan kan ses som en symbol för ett hållbart tänk, istället för slit och släng. Byggnaden är dessutom i gott skick enligt en besiktning som nyligen gjorts.

Det finns oändliga möjligheter för vad byggnaden skulle kunna innehålla.

Hållbart i centrum

Själv skulle jag vilja att byggnaden innehöll ett varierande inslag av verksamheter men där det hållbara står i centrum.

Jag ser framför mig ett café i bottenplan med en grönskande uteservering. I anslutning till caféet kan turistbyrån ligga samt utställningar kring hållbar utveckling. Byggnaden kan innehålla vårt kära hembygdsmuseum, Tuvans ekolivs, lokaler för föreningar som Naturskyddsföreningen, FN-föreningen, Zonta, Kungsbacka trädgårdsvänner samt mycket annat. Teaterverksamheten kan fortsätta sin verksamhet, och Elektronen kan haka på.

Byggnaden kan vara en mötesplats för såväl gammal som ung. En plats för att utbyta kunskaper, intressen och idéer för att skapa en hoppfull framtid!

Jag hoppas att Alléskolan får vara kvar och att den kan bli en symbol för den hållbara framtid vi behöver!

Gilla gärna facebooksidan ”Bevara Alléskolan i Kungsbacka” och skriv under namninsamlingen med samma namn på www.skrivunder.com

Läs fler debattartiklar här

Annons

KOMMENTERA ARTIKELN

Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.

Kommentera

Du måste vara inloggad för att skriva en kommentar.

Läs Även

Värvar spelare från Iraks U23-landslag

Fotboll Lindome fortsätter att spetsa till sin offensiv inför den kommande säsongen. Den tekniska yttermittfältaren Ihab Naser, ...

Sjuksköterskor sökes för covid-vaccination

Vård Kungsbacka kommun söker personer med sjuksköterskeutbildning för att förstärka det team som jobbar med vaccination ...

Skyttekungens ersättare är klar

Handboll Rasmus Thorbjörnssons ersättare är klar. HK Aranäs värvar från de senaste säsongernas stora rival. – ...
Annons