Annons

Debatt: Starka historier visar behov av frivilliga

Debatt | 28 Mars 2021 14:55

Replik till artikeln ”Maria tvingas leva i skyddat boende”, NH 16/3.

Tack Maria för att du har modet och kraften att berätta din historia. Din historia tillsammans med andras historier, till exempel den som berättades på Esters på internationella kvinnodagen, bidrar till att andra ska förstå hur viktigt det är att det finns förutsättningar för ideella krafter att hjälpa kvinnor som lever under destruktiva omständigheter.

Det är tillsynes en självklarhet att dessa krafter i ideella föreningar får förutsättningar för en långsiktig planering.

Vi förstår att det är en av anledningar att du går ut med din historia, för att ledande politiker ska ta just långsiktigheten på allvar. Vi är fullständigt eniga med dig.

I nämnden för Kultur och fritid la vi ett förslag förra veckan som skulle säkra upp minst hela 2022 ut. Vi fick inte gehör för vårt förslag och vi fick några synpunkter på varför. Någon tyckte att det var fina förslag men ”Var ska vi ta pengarna?” någon annan sa ”Det här kommer lösas inom befintlig budget”.

I nämnden för Individ och familjeomsorg röstades faktiskt fram att man behövde mer pengar. Frågan är dock om den summan inkluderar ökade bidrag till föreningar som stödjer individer i utsatthet. Vi är övertygad om att Kungsbacka måste, och har råd, att satsa på det civilsamhälle som ideellt vill stödja sina medmänniskor.

Det är ett absolut måste att låta dessa föreningar leva vidare med trygg framförhållning och under goda premisser. Som opposition kommer vi att outtröttligt fortsätta att driva denna fråga.

Mer läsning:

Fler debattartiklar här 

Mer debatt i e-tidningen: Läs e-tidningen här

Annons

KOMMENTERA ARTIKELN

Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.

Kommentera

Du måste vara inloggad för att skriva en kommentar.

Läs Även

Cykla i natursköna Kungsbacka

Familj För dig som vill njuta av våren utomhus eller semestra på hemmaplan i sommar kan cykling vara bå...

Poängkungens besked – nästa säsong är den sista

Sport Adam Davidsson skulle ha gjort sin sista säsong. Men när den avbröts tänkte han om – det ...

SHE-drömmen försvann för Aranäs

Handboll Starten var som vanligt – och utgången blev precis densamma som för två år sedan. HK Aranäs fö...
Annons