Annons

Debatt: Riv avtalet vid brott

Debatt | 30 Maj 2020 22:22

Debattören vill att avtal rivs.

FOTO: Arkivbild

Hur är det ens möjligt att få en enda krona utbetalt av skattebetalarnas pengar när man på ett eller annat sätt missköter sig?

Har man som i detta nu aktuella fallet med det före detta kommunalrådet dessutom gjort sig skyldig till ett brott är det ännu mer ofattbart.

Riv avtalen

Riv upp vartenda avtal och skriv in i det nya att den det gäller inte får någon ersättning om hen ”gör något” som leder till att hen får sluta sitt arbete/uppdrag.

Jag tror nog att när avtal skrivs vill väl alla gå in med avsikten att göra ett bra jobb och kan väl inte ha några invändningar om det. Eller?

Får genast sluta

En vanlig löntagare som missköter sig eller begår ett brott får nog genast sluta sitt jobb utan ersättning och får snällt söka sig till arbetsförmedlingen.

Det borde väl även gälla i detta fallet.

I dessa tider behövs det säkert personal till äldrevården/vården eller till jordgubbsplockning med mera.

Så riv upp avtalen. Gör om och gör rätt!

Läs fler debattartiklar här

Annons

KOMMENTERA ARTIKELN

Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.

Kommentera

Du måste vara inloggad för att skriva en kommentar.

Läs Även

Debatt: Skyll inte på en 30 år gammal vårdreform

Debatt Replik till Torbjörn Jonsson, i Norra Halland 3/7 Många – med dem Torbjörn Jonson i NH den 3 juli – menar ...

Debatt: Ska hälften svälta ihjäl?

Debatt J’ACCUSE! (= Jag anklagar!) (Så inledde Emile Zolà sin artikel i ett stort angrepp på den antisemitiska Dreyfusaffären 1905.) Mycket ...

Debatt: MSB måste gripa in

Debatt Företag som medvetet levererar ej fungerande och ej godkänd utrustning orsakar att personer smittas och till och med ...
Annons