Annons

DEBATT: Med hållbar infrastruktur krävs modiga beslut

Debatt | 21 Juli 2021 13:15
SNART TAR VI beslut om ny översiktsplan i Kungsbacka, vårt framtida Kungsbacka, som omfattar infrastruktur. I översiktsplanen ingår trafikledsplan. Översiktsplanen i sin helhet kommer beslutas på kommunfullmäktige hösten 2021.
Socialdemokraterna anser att det krävs modiga beslut gällande kloka trafiklösningar. När det gäller Borgmästarebron, anser vi att trafiken bör regleras till kollektivtrafik, blåljus. Självklart gång- och cykel.
När det gäller Storgatan förbi torget ner till Nygatan anser vi det är viktigt att ta bort all genomfartstrafik. Det går att reglera som man har gjort i många andra städer. För att nämna några Falkenberg, Kalmar eller varför inte Ströget i Köpenhamn. Självklart i samråd med handlare och andra intressenter i innerstaden. Visionen är en bilfri innerstad.
Att kommunen ser över all genomfartstrafik ser vi Socialdemokrater positivt på. Det är även viktigt, att med tydligare modern skyltning får våra invånare och besökare från andra kommuner, nyttja våra trafikleder. I syfte att minska all genomfartstrafik i Kungsbacka stad.
Socialdemokraterna menar med detta att det krävs modiga beslut av den moderat politiskt styrda kommunen, att vi tillsammans får en modernt hållbar stadsmiljö i Kungsbacka stad.
Annons

KOMMENTERA ARTIKELN

Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.

Kommentera

Du måste vara inloggad för att skriva en kommentar.

Läs Även

Utmaning att illustrera barnbok

Nyheter Till vardags arbetar Maria Gerdle som ingenjör. På fritiden driver hon en webshop med egna produkter. Nu har Maria ...

Pågående skogsbrand i Anneberg

Nyheter Nej, en skogsbrand är väl att ta i, men det pyr lite i en backe i skogen vid Skå...

Lukas och Moa släckte branden i ödehuset

Nyheter Under sin eftermiddagspromenad i Onsala i måndags såg Lukas Johansson och Moa Ekdahl, båda 20 år, rök ...
Annons