Annons

Debatt: Mark för framtiden

Debatt | 17 Oktober 2020 14:49

Angående insändare i NH 9/10 om odlingsbar mark.

F. Hansson och H. Kaufmann skriver: ”Huvudriktningen är att vara restriktiv till att bygga på åkermark …” samt ”Hade förfrågan på samma plats (Vallby 3:13 i Fjärås) kommit in i dag, så är sannolikheten stor att det inte blivit någon byggnation.” Det beslutades tydligen för 15 år sedan.

Vad hindrar att kommunstyrelsen tar sitt framtidsansvar och lämnar åkermarken till kommande släktled?

Oersättliga värden

Även om det förstås är billigare att föröda odlingsjorden med villor, radhus eller flerfamiljshus, att kanske kommunen bundit upp sig med avtal svåra att ändra eller andra bindningar, är det fortfarande oersättliga värden som står på spel.

Alla jag talat med fnyser åt det ständiga argumentet med att ”lukt” från jordbruket är ett sådant stort problem. Många med mig klagar inte på gödseldoften, som tidvis sveper in över Kungsbacka. Skönt att veta att vi ännu inte är en så stor stad!

Dags inventera

Inventera alla möjliga områden i vår kommun som kan bebyggas utan att förstöra åkrarna. I stället för att släppa in en mängd varuhus/affärskomplex – (vi har mer än tillräckligt) använd sådana ej odlingsbara områden!

Och med tanke på att Onsalavägen väntar på en lösning sedan 1950-talet kan man ju tycka att kommunstyrelsen kan skynda långsamt med exploateringen. Då kan man hinna tänka efter och tänka med ansvar för framtiden.

PS. I min familj handlar vi svenskt!

Läs fler debattartiklar här

Annons

KOMMENTERA ARTIKELN

Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.

Kommentera

Du måste vara inloggad för att skriva en kommentar.

Läs Även

Debatt: Tänk efter – ni som saboterar

Debatt Vad glad jag blev när jag såg skylten som kommunen satt upp intill gångtunneln i Hammerö! Dä...

Vad är det för fel på män som slår?

Krönikor Mäns våld mot kvinnor. Jag får rysningar bara jag skriver orden. Och tyvärr handlar det inte ...

Debatt: S-kvinnor vill stärka äldrevården

Debatt Vi S-kvinnor vill att Sverige ska vara ett föredöme för andra länder vad gäller vå...
Annons