Annons

Som ledamot i nämnden för Individ- och familjeomsorg ställs man många gånger inför svåra beslut. Du har att förhålla dig både till den ekonomiska aspekten, där varsamhet med skattebetalarnas pengar ska råda, samtidigt som du ska fatta kloka ansvarsfulla beslut för dem vi är till för, som temporärt eller permanent är i behov av Socialförvaltningens resurser för att få den vård och omsorg de behöver i sin livssituation.

På senaste mötet skulle beslut om en åtgärdsplan med tio punkter tas för att nå en budget i balans. Vi i Sverigedemokraterna kunde dock inte ställa oss bakom beslutet då det saknades risk- och konsekvensanalyser.
 
Vi vill så långt det är möjligt försäkra oss om att beslutet inte får konsekvenser för de enskildas hälsa och mående, deras familjer eller att det drabbar de som arbetar ute i verksamheterna. Vi yrkade därför på återremiss. Tyvärr fick vi inga andra partier med oss.
 
Vi ser ju naturligtvis att något behöver göras då vi går med kraftigt underskott, men att mycket också beror på beslut fattade utanför nämnden. Vi ser hur besparingar, som oftast stavas effektiviseringar, görs och som drabbar dem svagaste i samhället, våra barn, äldre och sjuka, vilket vi i Sverigedemokraterna är starkt emot.
 
Avsaknaden av bostäder till våra målgrupper inom IF är en starkt bidragande orsak till underskottet. Faktum är att allt handlar om prioriteringar, och om vi i SD hade fått bestämma så hade vi prioriterat annorlunda än vad de styrande gör.
 
 
Annons

KOMMENTERA ARTIKELN

Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.

Kommentera

Du måste vara inloggad för att skriva en kommentar.

Läs Även

Debatt: Lös ungas bostadskris med ungdomskontrakt

Debatt Det talas/skrivs mycket om våra unga och Kungsbackas bostadskö. Hur kan vi på bästa sätt fö...

Debatt: Kvinnojourens överlevnad viktig

Debatt Socialdemokraterna i nämnden för Individ och familjeomsorg har i nämnden väckt frågan om hur Kungsbacka ...

Debatt: De onda och de goda

Debatt S-kvinnor i Kungsbacka drar upp skyttelinjerna. Det är på ena sidan de goda, kvinnorna, de som också är offer. På ...
Annons