Annons

Nu kan jag inte vara tyst längre, vad det gäller besparingar för äldre. Varje år då det är dags att lägga budget för nästkommande år, kan vi läsa att Vård & Omsorg har det tufft ekonomiskt. Kunder/patienter/vårdtagare ökar i kostnader men några nya friska pengar kommer inte in kunde man läsa redan 7 november 2016.

Hur kan det komma sig att man inte räknar med detta i V & O när man lägger sin budget. Lär man inte av misstagen? I februari 2017 stängdes de uppskattade Träffpunkterna. Kostnaderna för träffpunkterna var cirka sju miljoner per år. Då som nu när man troligen stänger restaurangerna behöver man spara in cirka 2 miljoner. När jag läste det blev jag lite frågande, hur kommer det sig att det igen handlar om 2 miljoner?

1 maj 2020 stängs troligen matsalarna på äldreboenden, Signeshus, Bukärrsgården, Måhaga, Kyvikshus och Hede. Återigen gör man livet tråkigare för de som arbetat och kämpat för att få en skön ålderdom. Vi talar ofta om psykisk ohälsa i kommunen bland våra äldre. Vad gör kommunen åt det? Jo, stänger Träffpunkterna och låter allmänheten och ideella organisationer ta över ansvaret. Vilket de gör med beundran, undrar bara hur länge de orkar ställa upp på sådant som vår rika kommun kunnat göra om de öppnade plånboken. För att sätta en gyllene kant på tillvaron för att förhindra ensamheten för äldre.

Nu stängs även de ut som tillsammans med vänner som bor på några av ovan nämnda äldreboenden vill äta lunch tillsammans. Många bor hemma och vill inte sitta i sin ensamhet och äta. Hur många vill inte ha en ”kompis” att prata med som kanske leder till en ny bekantskap på ålderns höst? Kanske inhandlas maten från den egna servicenämnden till ett alltför högt pris?

Agnetha Ernegård
Kungsbackaborna

Läs Stefan Petterssons krönika om stängningen.

Läs mer debattmaterial här.

 

Annons

KOMMENTERA ARTIKELN

Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.

Kommentera

Du måste vara inloggad för att skriva en kommentar.

Läs Även

Lyckad drive-in-modevisning

Jobb & Pengar – Det här hade jag aldrig kunnat tro. Det är nästan så tårarna trillar! Det var rusning nä...

Fram med möbler och klocka!

Nyheter Klockan två i natt förlorar vi en timme igen. Det är alltså dags att ställa om till sommartid. ...

Tänd hoppet med släckta lampor

Politik I kväll lördag uppmanas vi att släcka lamporna när det återigen är dags för Earth ...
Annons