Annons

Vi har lyxen i vårt land att våra barns skolgång är avgiftsfri. Det är inte du och jag som har bestämt det utan vår regering. Nu har det införts fler timmar matematik och idrott från årskurs 7. Fler timmar idrott? Plocka bort ett par timmar från barns telefoner, datorer och plattor istället. Säg till era barn att gå ut. Jag vet att det kan vara svårt. Jag har själv två döttrar i yngre tonåren.

Varför läggs detta på skolan? Matematiken behöver stöttas upp i lägre åldrar. Inte så sent som i årskurs 7 med fler timmar. Utvecklingen på just matematik har dalat neråt under flera år. Massor av riktade pengar till skolorna har delats ut och ingenting har hänt. Inte i vår kommun. Om vi jämför med vad det kostat.

Åter till avgiftsfri skola.

Konsekvenserna av fler timmar och idrott har lett till länge dagar i skolan i framför allt årkurs 7-8. Det gör mig ingenting.

Tittar vi på våra grannländer så har vi ändå färre timmar på ett läsår och fler och längre lov. Men vad jag ogillar är när det kommer ut information om längre skoldagar i dessa årskurser. Där står att att eleverna är trötta och att vi ska skicka med smörgås eller dylikt så att barnen ska orka hela dagen.

Kan knäcka

Detta tycker jag är fel när vi har en avgiftsfri skola. Vi har barnfattigdom i vår kommun. En smörgås till ett barn ett par dagar i veckan kan knäcka matbudgeten.

Ni kanske tycker det låter overkligt men jag vet att det är sant. Nej, Kungsbacka kommun: tänk om här.

Läs fler debattartiklar här

Annons

KOMMENTERA ARTIKELN

Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.

Kommentera

Du måste vara inloggad för att skriva en kommentar.

Läs Även

Tidsbokning och max två besökare på äldreboenden

Vård Klockan tio idag bjöd kommunen in till pressträff för senaste informationen om hur covid-19 påverkar verksamheten. ...

"Ta bort bänkar och p-platser från torget"

Politik Ta bort bänkar och p-platser så att Kungsbacka torg kan bli flexibelt och levande! Det kräver liberaler och ...

Stoppade lastbil – hittade tjuv med motorcykel

Blåljus När polisen kontrollerade en lastbil i natt, hittade de en misstänkt tjuv med en nystulen motorcykel i skå...
Annons