Öppet brev till Kalle Påsse Sundvall angående Kungsbacka kvinnojour.

Enligt en artikel i Norra Halland 28/8 i år, är alla politiker ense om att Kungsbacka kvinnojour behövs och är ett bra komplement till kommunens verksamhet. Att flytta ansvaret för att ta ett beslut om ett ekonomiskt bidrag som en het potatis mellan olika delar i kommunen, verkar inte särskilt konstruktivt.

Alla är överens

I NH:s referat från fullmäktigemötet den 8/9, läser man återigen att alla är överens att kvinnojouren behövs. Nu behövs snabb politisk handlingskraft.

Det finns 42 000 kvinnor i Kungsbacka kommun (2018). Statistik från hela Sverige visar att var femte kvinna utsätts för våld. Den pågående pandemin har dessutom förvärrat situationen över landet. Så det finns många kvinnor i riskzonen som vi inte kan svika.

En rik kommun

Du säger i artikeln att ni ska träffa kvinnojouren och diskutera den 15 september. Vi hoppas att det blev ett positivt resultat. Vi är en rik kommun som visade ett positivt resultat på 176 miljoner kronor förra året. Du säger också att kvinnojouren har ett eget ansvar för att hitta finansiering i samverkan med civilsamhället.

Vi inom Kungsbacka Zontaförening undrar vilken del av civilsamhället du menar som ska kunna stötta? Det är redan många som arbetar helt ideellt för att skapa möjlighet för jourens verksamhet. Kvinnojouren behöver lugn och framförhållning för att kunna fortsätta sitt arbete. Lös frågan snabbt!

Läs fler debattartiklar här

KOMMENTERA ARTIKELN

Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.

Kommentera

Du måste vara inloggad för att skriva en kommentar.

Läs Även

Debatt: Intraprenad – inte dyrt

Debatt Replik på insändare av Åsa Toresson i NH 13/10. Dyr intraprenad kvar Åsa Gårdsskolas brukarråd känner inte ...

Ingen finalplats för Kungsbackas kranvatten

Vård Det blev ingen finalplats för Kungsbackas kranvatten i den prestigefyllda tävlingen Sveriges bästa kranvatten. Istället blir ...

Patient dog när kateter lossnade

Vård Katetern lossnade och patienten fick blodförgiftning och avled. Nu anmäls fallet till Inspektionen för vård och ...
Annons