Annons

Debatt: Kultur måste få kosta även i Kungsbacka

Debatt | 26 November 2020 18:20

Debattören uppskattar inte kommunens prioriteringar.

FOTO: Arkivbild

Snart ställs hembygdsmuseet i Kungsbacka på bar backe. Hunddagis, äldrevård, plågade kvinnor och en utkastad hembygdsrörelse får inte lov att kosta. Men, en kommunal borgen om 100 miljoner för en tennisklubb är väl finare. Att räkna upp kommunens felinvesteringar och hus som står tomma tjänar ingen på.

Men med god vilja, borde ovanstående problem kunna lösas.

Går kräftgång

Tjolöholm får årligen kommunala tillskott på många sätt, vi betraktar godset som värdefullt för hela västra Sverige, men arrangemang och ekonomi går kräftgång. För att råda bot på förlusterna och öka intäkterna har hotell, galoppbana. konferenscentra och nöjesarrangemang med kostsamma investeringar, varit på förslag.

Tidningen Norra Hallands historiska blytryckeri och tidningspress utgör Europas bevarade rester av ett historiskt tekniksprång, som saknar motstycke. Blytryckeri och tidningspressar ute i Europa är för länge sedan skrotade.

Vi har hela Europas digitala förspel, lagrade under presenningar i Kungsbacka.

En tidsresa

Kungsbacka hembygdsmuseum och Europas sista blytidningsutrustning, placerade på turistmagneten Tjolöholm, borde kunna bli en upplevd tidsresa och ett familjeutflyktsmål för hela Europas kulturintresserade befolkning, samt ett monument för vår gemensamma hembygd.

Enda ifrågakommande torde bli: Tvånget att bygga rondell vid utfarten.

Läs fler debattartiklar här

Annons

KOMMENTERA ARTIKELN

Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.

Kommentera

Du måste vara inloggad för att skriva en kommentar.

Läs Även

Sjuksköterskor sökes för covid-vaccination

Vård Kungsbacka kommun söker personer med sjuksköterskeutbildning för att förstärka det team som jobbar med vaccination ...

Skyttekungens ersättare är klar

Handboll Rasmus Thorbjörnssons ersättare är klar. HK Aranäs värvar från de senaste säsongernas stora rival. – ...

Motorsågsmannen anhållen

Blåljus Den man som igår kväll gick in på en krog med en motorsåg, hittades av polisen i ...
Annons