Annons

Debatt: "Jag vill klara mig själv"

Debatt | 09 Juni 2021 09:29

Jag tillhör den grupp som var en “irriterad anhörig” när gamla föräldrar fick svårt att klara sig själva och fick allt mer hjälp av Hemtjänsten. Dels oresonlig irritation på deras förmågor som försvann och dels på oförmåga att se erbjuden hjälp som en möjlighet. Att detta blivit så tydligt för mig nu i en ålder av 56 år är att jag , på träning, lyckades bryta båda mina handleder vid ett fall bakåt.

Utan två fungerande händer är förmågan att klara mig själv mycket, mycket begränsad och hjälpbehovet mycket stort. Det är nu det blir tydligt för mig dels hur många av mina förmågor som försvunnit på ett kick, som skapar en stor irritation hos mig, och dels hur svårt och jobbigt det är att be anhöriga om hjälp. Jag vill inte ha någon hjälp. Jag vill klara mig själv som jag alltid gjort. Nu har jag fått en förståelse för hur mina gamla föräldrar upplevde det där min förståelse var bristande. Mitt dilemma är övergående vilket jag är tacksam för men jag önskar att jag visat mer förståelse för deras upplevelse då.

Eva Holm

Annons

KOMMENTERA ARTIKELN

Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.

Kommentera

Du måste vara inloggad för att skriva en kommentar.

Läs Även

Deppigt värre

Fotboll I den 93: minuten hände det som inte fick hända. Lindome släppte in dagens andra mål vilket ...

Storförlust men inte utspelade

Fotboll Onsala BK åkte ner till Skåne för att ställa sig mot seriens kanske bästa lag, nä...

Löpvilja trots värme

Sport Det fanns en stor löpvilja när den 124:e upplagan Kungsbackaloppet gick av stapeln. Trots dryga trettio grader tog ...
Annons