Vi delar målsättningen att Kungsbackaelevernas studieresultat ska vara bland de bästa i Sverige. Kungsbacka har många skickliga och behöriga pedagoger samt drivna skolledare. Två viktiga förutsättningar för att eleverna ska ha goda studieresultat.

Jämfört med många andra kommuner är skillnaderna i studieresultat mindre i Kungsbacka. Men det finns skillnader mellan skolorna som bör och kan åtgärdas.

Röstades ner

Socialdemokraternas förslag om att stärka skolor med lägre elevstudieresultat röstades ner av den borgerliga majoriteten i nämnden senast.

Erfarenheterna från projekt som arbetar med att öka pojkars studieresultat, så att de kommer i nivå med flickornas, har börjat introduceras i Kungsbacka. Vi anser att det arbetet bör påskyndas genom utbildning av lärare i alla skolor.

Riskerar sprida sig

Forskning visar att ojämlika studieresultat riskerar att fortplanta sig till ojämlikhet i långsiktiga livsmöjligheter.

Därför anser vi Socialdemokrater att det är av största vikt att aktivt arbeta i kommunen för att minska skillnaden i studieresultat bland våra barn och ungdomar.

En viktig investering för framtiden.

Läs fler debattartiklar här

KOMMENTERA ARTIKELN

Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.

Kommentera

Du måste vara inloggad för att skriva en kommentar.

Läs Även

Debatt: Intraprenad – inte dyrt

Debatt Replik på insändare av Åsa Toresson i NH 13/10. Dyr intraprenad kvar Åsa Gårdsskolas brukarråd känner inte ...

Ingen finalplats för Kungsbackas kranvatten

Vård Det blev ingen finalplats för Kungsbackas kranvatten i den prestigefyllda tävlingen Sveriges bästa kranvatten. Istället blir ...

Patient dog när kateter lossnade

Vård Katetern lossnade och patienten fick blodförgiftning och avled. Nu anmäls fallet till Inspektionen för vård och ...
Annons