Annons

Debatt: Hur kan man tillåta mopedbilar?

Debatt | 11 Augusti 2020 19:00

Mopedbilar har i stort sett inget skydd för passagerarna och Trafikverket måste få bort mopedbilarna ur trafiken, anser dagens debattör.

FOTO: Pixabay

Efter krocken mellan en polisbil och en mopedbil i Stockholm söndag morgon kan man inte undgå att reflektera över om inte mopedbilarna, dessa så kallade fordon, är en livsfara för de som sitter i mopedbilen. De har i stort sett inget skydd för de åkande och jag förstår inte att man kan tillåta dessa ”konservburkar” ute på vägarna, finns det krocktester gjorda?

Vad är resultatet av detta? Det kan nog vem som helst föreställa sig. Kraven på dagens bilar med krocktester och allehanda lagkrav är stora så hur kan man tillåta sig att släppa ut mopedbilar på vägarna? Det spelar ju ingen roll om man inte tillåter höga hastigheter för mopedbilen när den omgivande trafiken kanske kör 80-100 km/tim vilket innebär att mopedbilen blir i stort fullständigt mosad då krockskyddet är i stort sett obefintligt.

Jag skulle vilja uppmana alla föräldrar att inte köpa en mopedbil till sina ungdomar, risken är stor att de kanske avlider eller blir handikappade i en krock, reflektera över detta!

Jag tycker att Trafikverket har en stor uppgift att rädda liv och få bort dessa mopedbilar i trafiken. Vad gör Trafikverket i denna fråga?

Mopedbilarna är en trafikfara, då hastigheten är låg och ofta skapar långa köer efter sig, vilket kan ge farliga omkörningar som skapar olyckor och andra bilister som blir irriterade. Detta syns dagligen i Kungsbacka.

Annons

KOMMENTERA ARTIKELN

Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.

Kommentera

Du måste vara inloggad för att skriva en kommentar.

Läs Även

Extra insatser i Åsa i helgen

Nyheter De senaste helgerna har det uppstått stora bråk mellan ungdomar i Åsa, som kört dit från ...

Åsabor vill ha mer hjälp för att klara ungdomsbråk

Nyheter I fredags blev det för andra helgen i rad storbråk mellan ungdomar som samlas i Åsa. – Det är ...

Nattarbete lyfter E6 norrut: "Strikt schema"

Trafik Efter att ha fräst av den gamla beläggningen är nu arbetet med att lägga ny asfalt på ...
Annons