Annons

Debatt: Har du koll på barnen?

Debatt | 22 September 2020 19:02

Debattören undrar om föräldrar har koll på vad barnen sysslar med?

FOTO: Pixabay

När man närmar sig 80 och det tar emot både i kropp och knopp börjar man fundera på hur man lyckats i livet. Då inser man att fint hus, fräcka bilar och guldkedja runt halsen etc inte är viktigt. I stället är det hur barnbarnen artar sig som är det klart viktigaste.

Har man uppfostrat sina barn så att de kan skilja på mitt och ditt, och har de uppfostrat sina barn i samma anda?

Ansvariga

Barnbarnen ska inte vara ute på stan och härja och förstöra, inte slå ner eller råna andra, inte elda upp bilar eller egendom. De ska förstå att de är ansvariga för sina handlingar och får ta konsekvensen av vad de gör. Då har de fått en god uppfostran, vilket är det viktigaste man kan ge sina barn.

Vi har nu några helger haft stök och bök i bland annat Åsa. Många unga kommer för att bråka och förstöra. Jag förmodar att det inte är några utomjordingar från en annan planet som kommer dit. Det är ”våra” ungdomar som är där. Vet du som förälder om var dina tonårsbarn håller hus och vad de sysslar med? Om inte så anser jag att du är medskyldig till eventuella brott.

Läs fler debattartiklar här

KOMMENTERA ARTIKELN

Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.

Kommentera

Du måste vara inloggad för att skriva en kommentar.

Läs Även

Debatt: Intraprenad – inte dyrt

Debatt Replik på insändare av Åsa Toresson i NH 13/10. Dyr intraprenad kvar Åsa Gårdsskolas brukarråd känner inte ...

Ingen finalplats för Kungsbackas kranvatten

Vård Det blev ingen finalplats för Kungsbackas kranvatten i den prestigefyllda tävlingen Sveriges bästa kranvatten. Istället blir ...

Patient dog när kateter lossnade

Vård Katetern lossnade och patienten fick blodförgiftning och avled. Nu anmäls fallet till Inspektionen för vård och ...
Annons