Annons

Debatt: Håll ut och ta hänsyn

Debatt | 21 Maj 2020 11:25

Debattören uppmanar alla att visa hänsyn i coronatider.

FOTO: Pixabay

Snälla alla! Det handlar förhoppningsvis om en ganska kort tid i allas våra liv och är avgörande för hur länge vi behöver hålla avstånd och hålla oss mer hemma och isolerat än när allt är som vanligt.

Så varför är det så svårt att hålla i och hålla ut? De senaste åtminstone två veckorna har jag märkt hur många som inte längre tar den hänsynen till varandra.

Ser ut som vanligt

I början av corona var det tämligen tomt på folk överallt. Nu börjar det istället se ut mer som vanligt på stan och i affärerna. Många tycks strunta i att hålla avstånd och börjar bete sej som om coronavirus inte finns. Vi kan fortfarande smittas och smitta och behöver tänka oss för ett bra tag till framöver.

70 plus och äldre börjar synas i butikerna och jag förstår att de har det trist och enformigt i isoleringen, men än så länge har jag inte hört att Folkhälsomyndigheten sagt att det är okej att de till exempel handlar eller går på café. Det finns ju inga hinder för dem att gå ut i friska luften och ta promenader, själva eller med sällskap på lagom avstånd, kanske ta en fika ute när vädret tillåter.

Tänk till

Tro inte att viruset inte kan fastna på just dig! Oavsett vilken ålder du är i, ung eller äldre, finns risken att bli smittad och ingen av oss vet hur mycket eller lite sjuka vi blir! Så tänk till och visa hänsyn när du måste vistas bland andra. Vill du själv bli bemött med hänsyn och avstånd så visar du hänsyn och håller avstånd!

Läs fler debattartiklar här.

Annons

KOMMENTERA ARTIKELN

Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.

Kommentera

Du måste vara inloggad för att skriva en kommentar.

Läs Även

Debatt: Var smittades de som dött?

Debatt Angående artikel och statistik i NH 20/5–20 om coronaläget. Smittskyddsläkare Maria Löfgren beskriver läget som fortsatt ...

Debatt: Svik inte dem som vårdar våra liv

Debatt Vi har via media följt och förstått hur tuff situationen är för personalen inom vården, ...

Debatt: Varför sparka på dem utan egen röst?

Debatt Jag jobbar som stödassistent inom daglig verksamhet i Kungsbacka, ett yrke som jag är väldigt stolt över. Jag ...
Annons