Annons

DEBATT: Ge de utsatta ett värdigt liv

Debatt | 13 Juni 2021 13:00

Skamligt att ekonomin styr LSS-verksamheten! Kungsbacka kommun har tagit ett beslut för LSS-verksamheten att sätta individens behov i centrum (IBIC). Ändå har man genomfört stödbehovsmätningar där man inte sett till individens behov, utan i stället haft ett ekonomiskt perspektiv med målet att reducera kostnader inom verksamheten. Med resultatet – ett sämre bemötande av individens behov!

Tjänstemännen inom LSS fick uppdraget att skära i verksamheten och genom stödbehovsmätningen har man nu på kommunens gruppboenden raserat tryggheten för utsatta människors rätt till ett värdigt liv och skapat ett otillfredsställande arbetsklimat för personalen. Vi är många oroliga anhöriga som täcker upp med att bevaka allmänt mående, hygien, och att ta med våra (vuxna) barn på aktiviteter. Vi tar ett omsorgsansvar som egentligen vilar på kommunen, samtidigt som våra barn ska frigöra sig från oss.

Det är uppenbart att det både hos beslutsfattare och tjänstemän saknas kompetens för ett bemötande som överensstämmer med ambitionen att sätta individens behov i centrum. Det är trots allt IBIC som är målet för Er verksamhet!

Gunnar Frii Johansson Förälder

Läs mer: Personalen på LSS-boenden under hårt tryck

Läs fler debattartiklar här  

Annons

KOMMENTERA ARTIKELN

Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.

Kommentera

Du måste vara inloggad för att skriva en kommentar.

Läs Även

Debatt: Vi lånar Kungsbacka av våra unga

Debatt Vi lånar Kungsbacka av våra unga. Vi är skyldiga dem goda förutsättningar till ett gott liv. ...

Två till sjukhus efter flerbilskrock

Trafik Två personer fick föras till sjukhus med ambulans efter en flerbilskrock i korsningen Höglandavägen/Hällingsjövä...

Utmaning att illustrera barnbok

Nyheter Till vardags arbetar Maria Gerdle som ingenjör. På fritiden driver hon en webshop med egna produkter. Nu har Maria ...
Annons