Annons

Debatt: Forsbergs fallskärm väcker ilska hos många

Debatt | 03 Juli 2020 12:00

Det är under all kritik att förre kommunalrådet Hans Forsberg kan behålla sin fallskärm efter att ha åkt fast för brott, anser insändaren.

FOTO: Norra Halland

Hans Forsberg fick lämna sin post som kommunstyrelsens ordförande i Kungsbacka efter att i maj ha åkt fast för köp av sex på ett lägenhetsbordell i Göteborg. I slutet av juni begärde han äntligen ut sitt omställningsstöd (fallskärm). Forsberg kommer att få ut mer än en miljon kronor. Hans partikollega, och tillika hans ersättare som kommunstyrelsens ordförande i Kungsbacka kommun, Lisa Andersson, menar att det avtal som Hans Forsberg har inträtt med kommunen som politiker ska fullföljas. Till SVT sa hon att ”det var dumt det han gjorde, men det hänger inte ihop med hans arbete”. 

Det hänger inte ihop? Hur kan man behålla sin fallskärm efter att ha åkt fast för brott? Hur är avtalet skrivet egentligen? Forsberg hade ett förtroendeuppdrag och fick lämna det på grund av brottslighet: köp av sex. Om det han gjorde inte hänger ihop med hans arbete, borde han fått behålla jobbet.

Samtidigt som en person som i princip betalar för att våldta någon får ut över en miljon, måste kommunens förskolor -spara 10 miljoner kronor bara i år. Förskolorna får inte ta in vikarier när någon blir sjuk. Det saknas resurspersonal för mer krävande barn. Ibland räcker inte maten till personalen efter att barnen fått sitt. Situationen är sådan att personalen är hårt pressad och inte sällan brister ut i gråt på jobbet, vilket också påverkar deras egna familjer och privatliv.

Det är inte rätt! Nej, det är under all kritik! Vi kan mycket bättre än så här.

Kungsbackamoderaterna, J’accuse!

En vanlig dödlig

Läs också:

Forsberg begär ut sin fallskärm

Debatt: kommunen bör bestrida fallskärm

Debatt: Höj straffet för sexköp

Kungsbackas högste politiker köpte sex – avgår

Annons

KOMMENTERA ARTIKELN

Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.

Kommentera

Du måste vara inloggad för att skriva en kommentar.

Läs Även

Ilsken älgko i motionsspåret

Nyheter En älgko med två kalvar rör sig på motionsspåret i Vallda Palta. Hon är aggressiv och vill ha ...

Tyck till om framtidens Kungsbacka

Vård Vill du vara med och bestämma hur framtidens Kungsbacka ska vara? Då ska du passa på att tycka till ...

Klart för skolstart hos Västtrafik

Trafik Läget inför skolstarten är under kontroll i Kungsbacka. Kollektivtrafiken är coronasäkrad. Det meddelar Västtrafik ikväll....
Annons