Annons

Debatt: Flera föreningar som behöver lokal

Debatt | 17 Juli 2020 07:22

Något måste göras långsiktigt för föreningslivet i Kungsbacka. Alléskolan skulle vara passande till ”Föreningarnas Hus”, skriver debattören.

FOTO: Norra Halland

Läste i Norra Halland 7 juli om Hembygdsföreningen som behöver andra lokaler, till exempel i Alléskolan.

Tänkte att vi blir fler och fler föreningar som behöver lokaler. Redan i juni 2018 skrev jag en insändare angående olika föreningars behov av nya lokaler och att Alléskolan skulle vara passande till ”Föreningarnas Hus”.

Fick aldrig något svar från Hans Forsberg. Hoppas att det är ny ledning nu.

Där skulle teaterfolket få plats med sitt. Alla föreningar som vill skulle kunna få ett litet kontor. Hembygdsföreningen kanske fick plats på en egen våning.
En stor sal för alla medlemmar som kommer till möten cirka en gång i månaden. I salen ska finnas bord och stolar för cirka 150-200 personer som står uppställt.

Pensionärsföreningarna har inte personer som kan ställa upp och ta ner borden efter varje medlemsmöte. Vi äldre har en del krämpor, särskilt i rygg och ben.
I salen ska finnas en scen för underhållning och föredrag. Där ska också finnas ett ordentligt kök med diskmaskin och porslin.
Hyran ska vara överkomlig.

Snart finns det inga som vill sitta i styrelser och arbeta ideellt och då finns det bara kommunens träffpunkter kvar. Vår förening har nästan 600 medlemmar. Har träffpunkten i city plats för alla dessa?

Vi och några andra föreningar finns just nu på Elektronen men den skall enligt planer rivas. Det är dags att göra något långsiktigt för föreningarna.

Annons

KOMMENTERA ARTIKELN

Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.

Kommentera

Du måste vara inloggad för att skriva en kommentar.

Läs Även

Viktigt att satsa på kulturen

Debatt PLANARKITEKTERNA I Kungsbacka föreslår ett lika högt parkeringshus till som det ”nya” vid Kungsgatan, för att ...

Debatt: Redan ”kört” för en bevarad Alléskola?

Debatt När man läser § 355 i det senaste protokollet från kommunstyrelsen, anslaget den 21 december, kommunstyrelsens uppdrag för kvarteret ...

Debatt: Bevara Kungsbackas historia

Debatt DET ÄR med glädje jag ser det gula huset i en liten oas intill gamla kyrkogården. Strax intill ...
Annons