Annons

Debatt: Fler infarter till Kullavik

Debatt | 23 November 2020 16:29

Debattören efterlyser fler infarter till Kullavik.

FOTO: Pixabay

Angående artikeln om Ekekullen i NH 17/11-20.

Jag har länge gått och funderat över att Kullaviksvägen är den enda vägen som matar ner all trafik förbi centrum och norrut upp mot Korshamn/ Ekekullsområdet.

Jag har länge bott och ägt en gammal fastighet på sydsidan av Kullaviksvägen, jag bodde här redan när centrum byggdes ut runt 1982-83-84. Och jag har vänner som bor i centrumbebyggelsen precis vid stora parkeringen, kyrkan och Hemköp/ Signalen.

Ökar och ökar

Och vi är flera som förundrat konstaterar att trafiken tilllåts att öka och öka och ingen frågar oss utmed Kullaviks centrum om vad vi tycker om detta och om hur det påverkar miljön här.

Jag vet att Ekekullsborna för länge sedan motsatte sig utbyggnad av vägen norrifrån in i deras område. Och vi är flera som nu tycker att om det ska byggas ännu mer så måste det också bli två infartsvägar till Kullavik, en från norr där man kan ta av från 158:an vid Snipen och sedan ta av in mot Ekekullsvägen.

Starka röster

Vilka starka röster är det som motsätter sig detta? Fastighetsägarna i Korshamn och Ekekullen naturligtvis. De tycker säkert att centrumborna ska stå ut med biltrafiken men att de själva av tradition ska slippa?

Läs fler debattartiklar här

Annons

KOMMENTERA ARTIKELN

Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.

Kommentera

Du måste vara inloggad för att skriva en kommentar.

Läs Även

Värvar spelare från Iraks U23-landslag

Fotboll Lindome fortsätter att spetsa till sin offensiv inför den kommande säsongen. Den tekniska yttermittfältaren Ihab Naser, ...

Sjuksköterskor sökes för covid-vaccination

Vård Kungsbacka kommun söker personer med sjuksköterskeutbildning för att förstärka det team som jobbar med vaccination ...

Skyttekungens ersättare är klar

Handboll Rasmus Thorbjörnssons ersättare är klar. HK Aranäs värvar från de senaste säsongernas stora rival. – ...
Annons