Annons

Debatt: Falsk marknadsföring av bambamaten

Debatt | 29 Maj 2020 10:40

Insändarskribenten är inte imponerad av skolmaten.

FOTO: Arkivbild

”Lasagne serveras med keso och morötter” står det i menyn. Keso och morötter finns alltid. Varför står det ”serveras med”?

Det ger bilden av någon slags restaurangmiljö men det är samma skolbamba som det alltid varit. Finns det något behov av ett så avancerat språk?

En fasad

Det är väl viktigare att vi barn förstår vad vi ska äta än att de få föräldrar som slänger ett öga på menyn blir imponerade. Särskilt när det bara är en fasad.

”Varje dag serverar vi en salladsbuffé, hårt och mjukt bröd samt vatten och ekologisk mellanmjölk. Med reservation för eventuella ändringar.”

Tre till fyra dagar i veckan får vi mjukt bröd, inte varje dag. Vi får aldrig något pålägg till mackorna. Istället för varmkorv får vi falukorv i bröd, där brödet dessutom oftast är vetekaka istället för korvbröd. Kycklingen är rosa och röd – inte alltid genomkokt så då vågar man inte äta den.

Känner ingen skillnad

”Örtbakad”, ”hempanerad” och ”curryfisk” är det ingen som känner skillnad på. Är det någon skillnad, frågar vi oss?

Potatisen och pastan är antingen inte färdigkokt eller så är den överkokt.

Istället för vanlig korv, köttbullar och liknande så får vi vegetariskt, trots att det alltid redan finns ett vegetariskt alternativ.

Biff ingen gillar

”Götaburgare” någon slags vegetarisk biff som ingen gillar ska ersätta hamburgare. Hamburgare är en maträtt som jag är ganska säker på att barnen röstat fram för att vi vill ha den, inte för att den ska bytas ut.

Är det inte bättre att vi äter än att massa vegetarisk mat kastas bort?

Läs fler debattartiklar här

Annons

KOMMENTERA ARTIKELN

Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.

Kommentera

Du måste vara inloggad för att skriva en kommentar.

Läs Även

Debatt: Skyll inte på en 30 år gammal vårdreform

Debatt Replik till Torbjörn Jonsson, i Norra Halland 3/7 Många – med dem Torbjörn Jonson i NH den 3 juli – menar ...

Debatt: Ska hälften svälta ihjäl?

Debatt J’ACCUSE! (= Jag anklagar!) (Så inledde Emile Zolà sin artikel i ett stort angrepp på den antisemitiska Dreyfusaffären 1905.) Mycket ...

Debatt: MSB måste gripa in

Debatt Företag som medvetet levererar ej fungerande och ej godkänd utrustning orsakar att personer smittas och till och med ...
Annons