Annons

Debatt: Egoistiskt att inte hålla avstånd

Debatt | 27 November 2020 17:00

I förra veckan blev min fru och jag väldigt ledsna när det kom ett brev från Kungsbacka sjukhus. På grund av corona har hennes tid för magnetröntgen blivit inställd. Vi är inte arga på vården, de har fantastisk personal som nu återigen måste arbeta på ett omänskligt sätt eftersom folk har svårt att förstå det enkla med att hålla avstånd och minska kontakten med andra.

Vi är runt 50 och är duktiga på att isolera oss och undviker kontakter utom i nödfall sedan pandemin startade.

Nervskada

Min fru är opererad för halsdiskbråck och har en nervskada som gör att hennes vänstra arm inte fungerar fullt ut och hon saknar känsel i armen.

I mars började symptom i vänstra benet som nu känns som en tung klump och hon har dålig kontroll på grund av saknad känsel. Än så länge fungerar musklerna så hon kan gå med viss dålig balans.

Blev avbokad

Hon fick tid hos neurolog i augusti och tid för magnetröntgen den 25/11 som blev avbokad den 18/11. Nu har högra benet börjat tappa känsel och om det fortsätter så kommer hon få svårt att gå till våren. Om hon då får en operation och det blir samma resultat som sist med kvarstående symptom så kan man undra hur resten av livet kommer se ut.

Jag blir så vansinnigt arg på alla som inte kan tänka på varandra. Det är inte ”bara” att fler får åka in på sjukhus, man kan även drabbas indirekt som min fru och andra som inte får den vård som normalt finns tillgänglig. Detta på grund av ren egoism.

Läs fler debattartiklar här

Annons

KOMMENTERA ARTIKELN

Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.

Kommentera

Du måste vara inloggad för att skriva en kommentar.

Läs Även

Värvar spelare från Iraks U23-landslag

Fotboll Lindome fortsätter att spetsa till sin offensiv inför den kommande säsongen. Den tekniska yttermittfältaren Ihab Naser, ...

Sjuksköterskor sökes för covid-vaccination

Vård Kungsbacka kommun söker personer med sjuksköterskeutbildning för att förstärka det team som jobbar med vaccination ...

Skyttekungens ersättare är klar

Handboll Rasmus Thorbjörnssons ersättare är klar. HK Aranäs värvar från de senaste säsongernas stora rival. – ...
Annons