Annons

Debatt: Det byggs redan lågenergi- och passivhus

Debatt | 23 Januari 2021 13:00

Replik angående Kent Stenhammars inlägg i NH 15/1–21.

Enligt socialdemokraten Kent Stenhammar byggs inga lågenergihus i Kungsbacka ”trots att tekniken finns”. Vidare ska Socialdemokraterna lägga en motion i kommunfullmäktige om just detta. Man kan onekligen fundera lite på i vilket Kungsbacka Stenhammar och hans partikamrater lever.

Det av kommunen helägda Eksta Bostads AB har som affärsidé att bygga just lågenergihus och passivhus. Faktum är att Eksta inte bygger några andra sorts hus. Eksta är, som sagt, kommunägt och således ett verktyg för kommunens inriktning på energisnåla lösningar, just det som Stenhammar efterfrågar.

Under de två senaste åren har Eksta byggt inte mindre än 169 lägenheter, alla i lågenergihus. Under 2021 beräknar man bygga ytterligare 200 lägenheter. Till detta kommer andra byggherrars satsningar på passivhus.

Kent Stenhammars förhoppningar är alltså redan uppfyllda och Socialdemokraterna slår in öppna dörrar. När man gör det riskerar man att snubbla på tröskeln och göra sig illa.

Läs fler debattartiklar här

Annons

KOMMENTERA ARTIKELN

Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.

Kommentera

Du måste vara inloggad för att skriva en kommentar.

Läs Även

Vägarbete på E6

Trafik Under dagen pågår vägarbete på E6 mellan Frillesås och Fjärås. Det innebär stor ...

Hårdare lokala regler mot smittspridning i Halland

Vård I flera veckor var smittspridningen hög men stabil, nu varnar Region Halland för den oroande ökningen. Därfö...

Överskott för Vård- och omsorg trots ökade kostnader

Vård Förvaltningen för Vård och omsorg gick in i 2020 med ett sparbeting och kom ut med ett överskott. ...
Annons