Vädret idag
Soligt
15°C
Prognos april 25, 2019
dag
Mestadels molnigt med skurar
18°C
 

Lämnar storkedjan och satsar på egen krog

Nuvarande personalstyrkan bli kvar och just nu pågår planeringen för fullt. Mikael Karlsson, Caroline Olsson och Nathalie Winter ser fram emot nysatsningen. Foto: Nils Jönsson

 

Stängning tidigare, försök att locka äldre gäster och mer fokus på mat och drinkar – det verkar vara trenden i Kungsbackas krogliv just nu. Både på Harrys och Esters väntar förändringar.

 

 

 

Det blir mer fokus på mat och sättet man äter på, vi kommer att servera rätter man kan dela på och ha fler drinkar och annan dryck på menyn.

 

Nyligen öppnade restaurang Cosa Table på Storgatan. Fler nyheter är på gång bland innerstadens krogar och restauranger. Krögaren Nathalie Winters har sagt upp kontraktet med storkedjan Harrys och ska i stället satsa på att driva egen restaurang. I morgon, lördag, är det bartömning, innan restaurangen stänger för renovering. Om en dryg månad blir det nyöppning under nytt namn – än så länge hemligt.

Nathalie Winters köpte verksamheten för ett knappt år sedan och har valt att inte förlänga franchiseavtalet med Harrys, som löper ut i mars.

– Dels på grund att lokalen behöver en makeover utseendemässigt men också för att jag känner att det är dags att göra något som känns nytt och fräscht, säger Nathalie Winters.

 

Med renoveringen och förstärkning i köket kommer den engelska pubkänslan att bytas mot något helt annat.

– Det blir mer fokus på mat och sättet man äter på, vi kommer att servera rätter man kan dela på och ha fler drinkar och annan dryck på menyn. Det blir väldigt stor skillnad. Det känns jättebra, jag har jobbat på Harrys i drygt sex år och tycker att restaurangen har mer potential än vad den visar i dag, säger Nathalie Winters.

Det blir ingen nattklubb, utan stängning klockan ett och fullt fokus på middagsgäster. Dessutom överväger man att satsa på luncher.

– Unga vuxna tror jag är de som framförallt kommer att hitta till oss, men vi försöker hålla en bredd och om vi börjar med luncher tror jag att vi kan nå de som jobbar i centrum.

Vilka svårigheter finns med att lämna en storkedja?

– Det är många svårigheter och en stor risk att ta eftersom Harrys är så pass etablerat. Men det riskerar också att hålla oss tillbaka. Harrys har mycket att säga till om när det gäller konceptet och kedjan står inför stora förändringar i inriktningen och jag tror inte på den inriktningen för Kungsbacka, säger Nathalie Winters.

 

Även hos Harrys granne, Restaurang Ester, pågår förändringar. I kväll är det premiär för krogens veranda i ny tappning.

– Vi har totalrenoverat verandan och gjort det mer ombonat och mysig, isolerat den och förbättrat ventilationen. Vi byter också konceptet och vill skapa en mer mogen atmosfär och vänder oss till en lite äldre publik än tidigare. Vi fortsätter med våra livespelningar, med dj:s, band och Föreningen Jazz & Blues i Kungsbacka som ordnar spelningar här. Det är fortfarande ett nöjeshus, men i en mognare miljö, säger ägaren Aziz Acar.

 

Skaffa Norra Hallands app här

Nils Jönsson
Reporter nils.jonsson@norrahalland.se 0300-52 13 58

TYCK TILL: Kommentera artikel

One comment

  1. Siv Toresson
    februari 8th, 2019 15:12

    Kul med lite nya alternativ i Kungsbacka. Barnbarnet vill alltid gå på Naam, vi trivs där också men ser fram mot nya upplevelser.

    Reply

Kommentera detta inlägg

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

NYHETER

DebattLäs mer >>

ANNONSTYCK TILL:

När nya badhuset invigs höjs biljettpriset kraftigt. Rätt eller fel?

Visa Resultat

Loading ... Loading ...

Diskutera TYCK TILL

Kommentera

DET HÄNDERLäs mer >>

Onsdag 24 april

kl 11–13 Seniorsimning i Kungsbacka simhall tillsammans med träffpunkterna.

Kl 13.15–16 City träffpunkt: sticka, pyssla, spela, prata, fika.

kl 12–13 Digital hjälp för seniorer på Fyren.

Kl 16.30–17.30 Språkcaféet i Kaffebaren. Kom och prata italienska och tyska. Drop-in. Arr: Marina Abate Harvey.

Kl 17–18 Tyst afterwork i Varlakyrkan.

Kl 18.30 Blomsterprakt i Kungsbacka. Temakväll om hur man får...

Läs Mer

Så här funkar eNH!