Välta gravstenar och trasiga gravprydnader. Nu pågår inventering för att kunna återställa de gravar som vandaliserats. 
Natten mot långfredagen blev ett stort antal gravar vandaliserade vid Skogsskyrkogården i Kungsbacka.


– Man blir ju väldigt upprörd och arg när sånt här händer, säger vikarierande kyrkoherde Markku Wendelius.


 


Efter påskhelgen råder det dämpad stämning på Skogsskyrkogården i Kungsbacka. Här och där ligger gravstenar omkullvälta, på några ställen ligger skärvor av krossade krukor och andra gravprydnader.


I nuläget är ingenting återställt, men ett par män ur vaktmästarstaben som arbetar vid en grav berättar att det pågår en inventering samt att arbetet med att återställa gravarna ska tas upp så snart ansvarig personal är tillbaka efter ledighet.Skadegörelsen polisanmäldes så fort den upptäcktes. Men i nuläget har polisen ingen misstänkt, eller någon ny information att delge.


Personalen på plats kan inte heller säga något om vad som hänt eller hur det ska hanteras, utan hänvisar till fastighetschefen som väntas tillbaka i tjänst under veckan. Vikarierande kyrkoherde i Hanhals församling, Markku Wendelius, kan bara uttrycka sin uppgivenhet.


– Det är förskräckligt, dumt och tråkigt. Man blir ju väldigt upprörd och arg när sådant här händer. Och man lider ju såklart med dem som blivit drabbade och vars anhöriga har fått sina platser förstörda. Läs hela artikeln i onsdagens Norra Halland eller i appen. Klicka här